________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/16/2017

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΣΧΟΛΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ


Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή τίμησε στις 15 Νοεμβρίου 2017 τον ιδρυτή της, Πατριάρχη Γεννάδιο Β΄ Σχολάριο, διοργανώνοντας ημερίδα υπό τον τίτλο «Χρέος μνήμης προς τον Άγιο Γεννάδιο Β’ Σχολάριο». 
Η ημερίδα έγινε σε συνεργασία της Σχολής με τον Σύλλογο Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που εδρεύει στην Αθήνα. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, παρέστη αυτοπροσώπως, ομίλησε σχετικώς και κήρυξε την έναρξη της. 
Εν συνεχεία την εκδήλωση χαιρέτησαν και καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους,  ο καθηγητής Γιάννης Γιγουρτσής, εκ μέρους της Μεγάλης του Γένους Σχολής, και η κ. Νέλα Ηλιοπούλου, εκ μέρους των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής. 
Ακολούθησαν οι ενδιαφέρουσες ομιλίες των τριών εισηγητών οι οποίοι ήταν οι: 
Χρήστος Αραμπατζής, Καθηγητής Πατρολογίας, στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Αμοιρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκκλησιαστικής Ιστορίας, στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διάκoνος Stefan Toma, Διδάκτωρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Υφηγητής (Habilitand) στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Christian-Albrechts του Κιέλου, Γερμανία. 
Χαιρετισμό με αναφορές στο θέμα της ημερίδας απηύθηνε και ο κ. Στάθης Λιαντής, Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής Πολιτικής του ΥΠΕΞ. 
Ακολούθησε συζήτηση των ομιλητών με το κοινό, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην είσοδο της Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails