________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/25/2017

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στην Εσθονία (φωτό)


Εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οργανώθηκαν στην Εκκλησία της Εσθονίας με επίκεντρο τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ομπίνιτσα της Νοτίου Εσθονίας, όπου κατά παράδοση εορτάζει με το παλαιό ημερολόγιο. 
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, που ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος με συλλειτουργούς τους Θεοφιλ. Επισκόπους Σαλάζης κ. Πετρώνιο, από την Εκκλησία της Ρουμανίας, Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρο και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής. Στην εορτή μετείχαν δύο χιλιάδες περίπου πιστοί από όλη την Εσθονική επικράτεια, οι οποίοι κατόπιν επισκέφθηκαν τα μνήματα του κοιμητηρίου της ενορίας και τέλεσαν τρισάγια για την ανάπαυση των ψυχών των προφιλών τους νεκρών. 
Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν επίσης οι αρχές του Σέτουμα καθώς και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών Επίσκοπος Χριστοφόρος Χίλλ με μέλη που τον συνόδευαν. 
Την Κυριακή με την ευκαιρία της παρεπιδημίας του Θεοφιλ. Επισκόπου Σαλάζης κ. Πετρωνίου και της συνοδείας του τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Συμεών και Άννης Ταλλίνης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου και συλλειτουργούντων των Θεοφιλ. Επισκόπων Σαλάζης κ. Πετρωνίου, Τάρτου κ. Ηλιού και Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και ο Γάμος των ευλαβών πνευματικών παιδιών της Εκκλησίας Λάουρι και Γκούρτουν.
Εκ της Εκκλησίας της Εσθονίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails