________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/29/2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (29 Αυγούστου 2017)

ΦΩΤΟ: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ενημερωτικό Δελτίο 
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
Επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, κ.Alexei Εrkhov στο Οικουμενικό Πατριαρχείο 
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε την Τρίτη, 29 Αυγούστου, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, κ. Alexei Εrkhov. 
Ο κ. Εrkhov, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο στην Πόλη, κ. Dmitry Evdokimov, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, το θέμα της Ουκρανίας, για την πρόσκληση του Πατριάρχου Κυρίλλου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί τον Δεκέμβριο τη Μόσχα κ.α.. Κατά την συνομιλία τους οι δύο άνδρες έκαναν εκτενή αναφορά στον δολοφονηθέντα τον περασμένο Δεκέμβριο προκάτοχό του κ.Erkhov, για τον οποίο ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον Πατριάρχη ότι ετοιμάζεται στη Μόσχα προτομή του, η οποία θα τοποθετηθεί στην είσοδο της Πρεσβείας στην Άγκυρα. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νέος Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπηρέτησε, μέχρι προ διετίας, ως Γενικός Πρόξενος της χώρας του στην Πόλη και γνωρίζει άριστα τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και των μειονοτήτων στην Τουρκία. 


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τις καταστροφικές συνέπειες από τον ισχυρό τυφώνα Harvey 
Την βαθύτατη θλίψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, τη δοκιμασία χιλιάδων πολιτών και τη μεγάλη καταστροφή περιουσιών από τον ισχυρό Τυφώνα Harvey που έπληξε την ακτογραμμή του Κόλπου του Τέξας και ιδιαιτέρως την πόλη του Χιούστον, εκφράζει με δήλωσή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Στη δήλωση - που έγινε στην αγγλική γλώσσα - ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημειώνει ότι, «η συνεχιζόμενη καταστροφή από τον Τυφώνα Harvey [...] στην περιοχή των ακτών του Κόλπου του Τέξας και ιδιαίτερα στο Χιούστον, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μια δραματική υπενθύμιση της τρομακτικής δύναμης της φύσης». 
«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας», συνεχίζει, «θρηνεί για την άδικη απώλεια ανθρωπίνων ζωών αλλά και για τις τεράστιες υλικές ζημιές και τη μεγάλη δοκιμασία χιλιάδων οικογενειών. Προσευχόμαστε για την ανάπαυση εκείνων των οποίων η ζωή διεκόπη βιαίως από αυτήν την συμφορά, καθώς επίσης και για την παρηγορία των τεθλιμμένων συγγενικών τους προσώπων». 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθυμίζει ότι στο Χιούστον λειτουργεί ο Ελληνορθόδοξος Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προσθέτει ότι στη σκέψη και τις προσευχές του έχει «εκείνους που διακονούν και εργάζονται υπέρ του Ορθοδόξου ποιμνίου» αλλά και όλες τις Υπηρεσίες της πόλης που ανέλαβαν δράση για τη στήριξη των πληγέντων. Ιδιαιτέρως αναφέρεται στις γυναίκες και τους άνδρες «που με γενναιότητα προσφέρουν εκτάκτως τις υπηρεσίες τους προκειμένου να ανακουφίσουν όλους εκείνους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απελπιστικές συνθήκες. Ο Θεός να τους παράσχει δύναμη και σθένος τη στιγμή αυτή της ανάγκης». 
Καλεί μάλιστα την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής να παράσχει βοήθεια και στήριξη, κατά τις δυνάμεις της, μέσω των Διεθνών Ορθοδόξων Χριστιανικών Φιλανθρωπικών Οργανισμών, της Εθνικής Φιλοπτώχου ή μέσω των διαθέσιμων πόρων της. 
«Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συμπόνιας στην πράξη, και συγχαίρουμε όσους το έχουν ήδη πράξει», τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και προσθέτει: «Να προβληματιστούμε όλοι μας για την ευθύνη μας, ως άνθρωποι, να είμαστε καλοί και σοφοί διαχειριστές του Περιβάλλοντος. Όλοι καλούμαστε να συμμετάσχουμε στη διάσωση και διαφύλαξη του κόσμου μας, είτε μέσω της αντιμετώπισης της καταστροφικής δύναμης αυτών των τυφώνων με έναν καλύτερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό, είτε ενασχολούμενοι περισσότερο σοβαρά με το νευραλγικό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και με το πώς αυτή επηρεάζει τον πλανήτη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails