________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/09/2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΝΕΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ


Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), την Τετάρτη, 10 Μαΐου τ.έ. θα τελεσθεί Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η Τελετή Ανακηρύξεως του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου εις Εταίρον της ΟΑΚ. 
Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Ιδρύματος.
Την Πέμπτη 11 Μαΐου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. 


Την Κυριακή 11 Μαΐου 1986, εορτή των Αγίων Αυταδέλφων Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου Μεγάλων Ιεραποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων, έγινε η τελετή των εγκαινίων αυτού του παρεκκλησίου και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου και άλλων Αρχιερέων, στα πλαίσια της πρώτης σύναξης των εταίρων (μελών) της ΟΑΚ.
Το παρεκκλήσιο είναι ένας ιδανικός χώρος για τους επισκέπτες και τους μαθητές να γνωρίσουν το όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο ή εικονοστάσιο αγιογραφημένο δια χειρός Σπύρου Καρδαμάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails