________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/05/2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Ο Σύνδεσμος Εθελοντών Χάλκης (Heybeliada Gönüllüleri Derneği) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τουρκικής Μουσικής (Türk Musikisi Vakfı) διοργάνωσαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συναυλία στη μνήμη του Νικηφόρου Μεταξά, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της ιστορικής μουσικής ορχήστρας “Βόσπορος” που ανέσυρε από τη λήθη το έργο των Ρωμιών Συνθετών της Πόλης επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με καταξιωμένους Τούρκους μουσικούς. 
Ο Νικηφόρος Μεταξάς που γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά, μεγάλωσε στο Κογκό της Αφρικής κι έζησε τα τελευταία 35 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε επίσης ο εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία του “Διεθνούς Κέντρου Ήχου Χάλκης’’, που τελικά έμεινε ανολοκλήρωτο. 
Η συναυλία της συζύγου του, γνωστής ερμηνεύτριας και στιχουργού Βασιλικής Παπαγεωργίου, με τίτλο “Ελληνοτουρκικά” με τη συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων μουσικών, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και πραγματοποιήθηκε παρουσία του εκπροσώπου της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, Αρχιμ. Βαρθολομαίου Τάκου, του εκπροσώπου του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Αρχιμ. Σαμουήλ Εφφέ, των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου Λάκη Βἰγκα και Ιωάννη Δεμιρτζόγλου και πατέρων της Αδελφότητος της Θεολογικής Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails