________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/27/2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΦΑΤΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΟΠΕΛΑΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ


Δημοσιεύουμε δύο κείμενα του θεολόγου, εκκλησιαστικού ιστορικού και νομικού Ιωάννη Ελ. Σιδηρά, για την Μητρόπολη Σηλυβρίας.
Το κείμενα αφιερώνονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, καθώς στις 28 Ιουλίου 2016, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εις επίσκοπον χειροτονία του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.  

3 σχόλια:

  1. Άξιος με υγιή, καλά και πολλά έτη Αρχιερατικής διακονίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους.28 Ιουλίου 2016 στις 5:32 μ.μ.

      Ο καταξιωμένος κύριος Σιδηράς, μέσα από τα δύο αυτά εκπληκτικά κείμενα, αποτυπώνει την ιστορία της ιστορικής αυτής θρακικής Μητροπόλεως Σηλυβρίας. Η Σηλυβρία, η πατρίδα του Αγίου του αιώνος μας Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως. Η Σηλυβρία, πού για αρκετά χρόνια παρέμενε ορφανή, χωρίς επίσκοπο, χωρίς ποιμένα, χωρίς ακολουθίες. Και να πού ήρθε η ευλογημένη ώρα και ο Θεός με την προτροπή του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου, εξέλεξε τον άξιο Μέγα Αρχιδιάκονο κύριο Μάξιμο, Μητροπολίτη, Επίσκοπο, προστάτη και ποιμενάρχη της επαρχίας αυτής. Δύο χρόνια τώρα, και την έχει επισκεφτεί, έχει λειτουργήσει, έχει τελέσει διάφορες ακολουθίες, ενώ δεν παύει να την επισκέπτεται συχνά και να νοιάζεται γι' αυτήν. Να πως ενεργεί ο Θεός. Να πού εκεί πού πίστευε κανείς ότι όλα είχαν χαθεί, όλα είχα χορταριάσει, όλα επανεμφανίζονται και όλα καθαρίζονται. Προικόννησα, Σηλυβρία, Καλλίπολη, Προύσα, Κυδωνιές και έπεται συνέχεια, γιατί ο Πατριάρχης θέλει την ανάσταση και το άναμμα των λυχνιών της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Χρόνια πολλά Σεβασμιώτατε άγιε Σηλυβρίας. Ο Θεός με τις ευχές όλων των Αγίων και του Σηλυβριανού Αγίου Νεκταρίου να σας ευλογούν, να σας αγιάζουν, να σας ενδυναμώνουν, ώστε να συνεχίζεται το έργο και την φροντίδα στην Μητρόπολη σας. Πολλά, καλά και ευλογημένα τα αρχιερατικά σας χρόνια.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails