________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/17/2016

Ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος στα Πατριαρχεία (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, προσήλθε στα Πατριαρχεία ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, για να λάβει την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου εν όψει της ενθρόνισής του στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης το προσεχές Σάββατο, 23 Ιανουαρίου. 
Τον Μητροπολίτη Γεράσιμο συνόδευσαν στην Βασιλεύουσα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, του οποίου γέροντας διετέλεσε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου αείμνηστος Νεκτάριος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και ο Αρχιμανδρίτης κ. Μύρων Κριστάκης, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής, που αφίχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι του Σαββάτου, 16 Ιανουαρίου.


Με την ευλογία του Παναγιωτάτου, ο νέος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου. 
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος, κατά την ιδιαίτερη ακρόαση στο Πατριαρχικό Γραφείο, παρουσίασε στον Πατριάρχη το νέο μέλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ζήτησε την ευλογία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας και εξέφρασε την αφοσίωση, την τιμή, τον σεβασμό και την συμπαράστασή του στον αγώνα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης διεξάγει για την πολυεπίπεδη μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. 
Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε καλλίκαρπη και θεοτίμητη ποιμαντορία στον νέο Μητροπολίτη και του προσέφερε, ως δείγμα της αγάπης του, αρχιερατικά άμφια. 


Ο νέος Μητροπολίτης προέρχεται από την ιστορική Ιερά Μονή Αγκαράθου, της οποίας διετέλεσε Ηγούμενος επί οκταετίαν, και εκ των κόλπων της οποίας προέρχονται ο Μακ. Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Ρόδου κ. Κύριλλος, Πηλουσίου κ. Νήφων (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), οι συνοδοί του νέου Μητροπολίτη π. Μεθόδιος και π. Μύρων, και ο Δευτερεύων Διάκονος των Πατριαρχείων κ. Θεόδωρος Μεϊμάρης. Μέλη της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, στην οποία φυλάσσεται η εφέστιος θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ορφανής, διετέλεσαν κατά το απώτερον παρελθόν οι Κύριλλος Λούκαρης, Οικουμενικός Πατριάρχης, Μελέτιος Πηγάς και Σίλβεστρος, Πατριάρχες Αλεξανδρείας, ενώ από την πρόσφατη εκκλησιαστική ιστορία οι μακαριστοί Μητροπολίτες Πέτρας Δημήτριος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ὰνθιμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails