________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/05/2015

ΝΕΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Με πληροφορίες από την Ι. Μητρόπολη Καστορίας 
Πανηγυρικά εορτάστηκε η Σύναξη πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.  
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κατόπιν σεπτής εντολής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, χειροθέτησε σε Άρχοντα Πρωτέκδικο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τον Συμβολαιογράφο κ. Βασίλειο Σταμπουλίδη, για τη διακονία του, την αγάπη του προς την Εκκλησία και την προσφορά του σε κάθε αγαθό έργο. Ο κ. Σεραφείμ συνεχάρη τον κ. Σταμπουλίδη για την τιμητική αυτή διάκριση που του απονέμει το σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας και ο Πατριάρχης του Γένους μας κ. Βαρθολομαίος και του ευχήθηκε να πορεύεται πάντοτε με πνεύμα προσφοράς και αγάπης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. 
Ο κ. Σταμπουλίδης ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας για την αγάπη του, τον συνεχάρη για την αγωνιστικότητά του και τον εμπνευσμένο για το ποίμνιό του λόγο και ευχήθηκε να του χαρίζει ο Χριστός υγεία και επί πολλά έτη να καθοδηγεί το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον άξιο, τον ικανότατο οιακοστρόφο του σκάφους της Ορθοδοξίας, τον εγγυητή και συνεχιστή των ελληνοχριστιανικών παραδόσεως και ελπίδων, όπως σημείωσε ο Άρχων Πρωτέκδικος. Τέλος, ευχήθηκε, εκζητώντας τις Πατριαρχικές του ευχές και ευλογίες, να του χαρίζει η Κύριός μας το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία και να συνεχίσει την πατριαρχική του διακονία, όπως μέχρι σήμερα, με ζήλο και αγάπη για την κάθε εικόνα του Θεού, για τον κάθε άνθρωπο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails