________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/31/2015

ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΨΑΡΑΥΤΗΣ

Ο π. Πανάρετος Ψαραύτης προσφωνών τον Οικουμενικό Πατριάρχη (φωτό Αρχείου)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά τήν διάρκεια της καθιερωμένης εόρτιας τράπεζας που παραθέτει κάθε χρόνο κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής εξονόμασε νέο Μέγα Ιεροκήρυκα των Πατριαρχείων τον Αρχιμανδρίτην Πανάρετον Ψαραύτην, Κληρικόν της Ι. Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, πού από τον Οκτώβριο του 2014 εξυπηρετεί σε εβδομαδιαία βάση τις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της Ρωσικής Κοινότητας στο Karaköy της Πόλης, ενώ μεταβαίνει τακτικά στην Προύσα για την τέλεση της Θ. Λειτουργίας στην σλαβωνική γλώσσα για τις ανάγκες της εκεί ρωσικής Κοινότητας, με την ευλογία του Ποιμενάρχου της περιοχής Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου. 
Ο π. Πανάρετος γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Τυχγάνει απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Κατά την περίοδο 2008-2011 απεστάλη από το Πατριαρχείο στην Ρωσία και εφοίτησε στην Θεολογική Σχολή Μόσχας προς εκμάθηση της ρωσσικής γλώσσας. 
Τον Νοέμβριο του 2002 εκάρη μοναχός υπό του τότε Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης Κυρίλλου Κογεράκη (νύν Μητροπολίτη Ρόδου) στην ιστορική Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, ενώ τον Φεβρουάριο τοῦ 2003 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους πρεσβύτερος υπό του τότε Επισκόπου Κνωσσού κ. Μακαρίου (νυν Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας). Το 2010 προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη υπό του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Το διάστημα 2006-2008 διετέλεσε Διευθυντής του Οικοτροφείου της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης. 
Η χειροθεσία του Μ. Ιεροκήρυκα Παναρέτου θά λάβει χώρα προσεχώς υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails