________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/08/2015

ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Ο Δεκαπενταύγουστος του 2010 υπήρξε μια σημαντική στιγμή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, καθώς ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μετά από 88 χρόνια τελέστηκε ξανά η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Έκτοτε κάθε χρόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάνει αυτό το ιερό προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά και τελεί την Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετέχουν δύο Μητροπολίτες, καθώς και κληρικοί του Πατριαρχείου.
Στο φετινό ιερό προσκύνημα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, από την Εκκλησία της Κύπρου. 
Με την ευκαιρία αυτή, η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας - Αμμοχώστου διοργανώνει από 13-18 Αυγούστου 2015 προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά και στην Κωνσταντινούπολη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails