________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/18/2015

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΕΖΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ (ΦΩΤΟ)


Προσκυνηματική επίσκεψη του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Σαμπεζύ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στα ιερά προσκυνήματα και σεβάσμια καθιδρύματα της Κωνσταντινουπόλεως. 
Η καθιερωμένη ετησίως προσκυνηματική επίσκεψη του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Ορθοδόξου Κέντρου του Σαμπεζύ στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ονοματική εορτή της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε και εφέτος από τις 8 μέχρι τις 13 Ιουνίου με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, των Καθηγητών του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου, Σεβ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ και των κ. Βλ. Φειδά και Κων. Δεληκωσταντή, καθώς και των μεταπτυχιακών φοιτητών. 


Ο Παναγιώτατος περιέβαλλε με αγάπη και τιμή τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων και τους δεξιώθηκε ιδιαιτέρως κατά το εσπέρας της παραμονής της εορτής του αγίου Βαρθολομαίου. Απηύθυνε θερμούς λόγους ευχαριστίας για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης επισκέψεώς τους. Συγχρόνως αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία, την οποία αποδίδει η Μητέρα Εκκλησία στο επιτελούμενο από το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο έργο για την υποστήριξη της σύγχρονης αποστολής όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την όλη πορεία των σπουδών, συνεχάρη την ηγεσία του Ορθοδόξου Κέντρου και τους καθηγητές τού Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου για την αρμονική λειτουργία της πνευματικής οικογένειας στην διακονία του ιερού σκοπού και ευχήθηκε να είναι συνεχής η πρόοδος των σπουδών προς δόξαν Θεού και της αγίας Εκκλησίας του. Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον το οποίο παρουσιάζουν οι εργασίες των μεταπτυχιακών φοιτητών του Ινστιτούτου και τα καίρια και σημαντικά ζητήματα τα οποία ερευνώνται και αναδεικνύονται. 
Εν συνεχεία ο προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου, Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το προσωπικό ενδιαφέρον του Παναγιωτάτου προς το επιτελούμενο σημαντικό έργο στο Ορθόδοξο Κέντρο και το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο, παρουσίασε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές από διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ρωσία, Σερβία, Ελλάδα, Πολωνία) και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το ήδη υψηλό επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών θα αναβαθμίζεται συνεχώς και προς την προοπτική του διδακτορικού διπλώματος. 


Ο εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών κ. Αθανάσιος Καφάλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των φοιτητών προς την Μητέρα Εκκλησία και τον Παναγιώτατο για την ίδρυση του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου, την πλούσια φιλοξενία και τη γενναία υποστήριξη των σπουδών τους, τόνισε την σημασία του πρωτοποριακού ακαδημαϊκού προγράμματος για όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπογράμμισε την πατρική στοργή προς τους φοιτητές του προϊσταμένου του Ορθοδόξου Κέντρου Σεβ. Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμία και του Θεοφιλ. Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου και ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καθηγητές του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου και των θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων Φριβούργου και Γενεύης για την ποιότητα του προγράμματος σπουδών και της ακαδημαϊκής έρευνας. 
Παράλληλα προς την συμμετοχή τους σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές πραγματοποίησαν επισκέψεις στα ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, ήτοι στην Ι. Μονή της Χάλκης όπου και η περιώνυμος Θεολογική Σχολή, στη νήσο Πρίγκηπο, στον περίφημο Ναό της του Θεού Σοφίας, στην Ι. Μονή της Χώρας, στην Παναγία των Βλαχερνών, στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, στην Ι. Μητρόπολη Χαλκηδόνος, όπου έτυχαν ιδιαιτέρας υποδοχής από τον Γέροντα Μητροπολίτη κ Αθανάσιο, ο οποίος και τους δεξιώθηκε πλουσιοπαρόχως, καθώς και στον Γέροντα Μητροπολίτη Νικαίας κ. Κωνσταντίνο, ο οποίος τους επεφύλαξε θερμή υποδοχή και πλούσια αρχοντική φιλοξενία.
Εκ του Κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails