________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/02/2015

ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή, 24 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας μετέβη στην πόλη Κουόπιο της Φιλανδίας ως εκπρόσωπος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, για να τελέσει τα εγκαίνια του Ορθόδοξου Εκκλησιαστικού Μουσείου RIISA της Ι. Αρχιεπισκοπής Καρελίας και πάσης Φιλανδίας. 
Στην τελετή εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε στην αγγλική το μήνυμα του Παναγιωτάτου, το οποίο εξήρε την σπουδαιότητα της μόνιμης έκθεσης των ιερών κειμηλίων, χαρακτηρίζοντάς την ως "εμπνευσμένη μαρτυρία", "πηγή αναβλύζουσα ζωή", "ζωντανό κομμάτι μιάς αδιάκοπης ιστορίας", "συλλογή υπενθυμίζουσα την σπουδαία ιστορία και την παρακαταθήκη της τοπικής Εκκλησίας". 
Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε η διευθύντρια του μουσείου κ. Teresa Tontsi και ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Φιλανδίας κ. Risto Ruohonen. 
Στην δεξίωση που προσεφέρθη στο Δημαρχείο ο Εντιμ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως του Κουόπιο κ. Markku Rossi ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κλεόπα για τις Πατριαρχικές ευλογίες που μετέφερε και ευχαρίστησε όλους για την δημιουργία του μουσείου, το οποίο θα αποτελεί ένα από τους πλέον αξιόλογους πόλους έλξης και ιστορικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πόλεως για την αβραμιαία φιλοξενία και συνεχάρη τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φιλανδίας κ. Λέοντα για τον καθοδηγητικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ολοκλήρωση της εκ βάθρων ανακαίνισης του εκκλησιαστικού μουσείου και ευχήθηκε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των αρχόντων της Φιλανδίας για την πρόοδο του έθνους και της Ευρώπης καθόλης. 
Ο Μητροπολίτης Κλεόπας διαβεβαίωσε τους παρισταμένους στο τιμητικό δείπνο ότι θα ενημερώσει προσωπικώς τον Παναγιώτατο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την μοναδική στο είδος της μόνιμη έκθεση του μουσείου και για την παρουσία του ως Ορθόδοξη μαρτυρία στην ευρύτερη περιοχή. 
Την επομένη, ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε για την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Μπαλουκλή και για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας
Φωτογραφίες αρχείου Ι. Αρχιεπισκοπής Φιλανδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails