________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/23/2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


Φως Φαναρίου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χθες Παρασκευή 22 Μαϊου 2015, καθ' οδόν προς την αγαπημένη του Ίμβρο, για το καθιερωμένο εαρινό του ταξίδι, σταμάτησε στην Καλλίπολη και διάβασε τρισάγιο στο μνημείο των Αυστραλών και Νεοζηλανδών πεσόντων κατά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο.
Υπενθυμίζεται ότι στη χερσόνησο της Καλλίπολης στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης στα τέλη του Απριλίου, για τα 100 χρόνια από την απόβαση στην περιοχή των συμμαχικών δυνάμεων στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 
Ο Πατριάρχης κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο μνημείο, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα και στέλνοντας το δικό του μήνυμα μνήμης και ευγνωμοσύνης σ' αυτούς που έπεσαν στο όνομα του χρέους, τονίζοντας και τη συμμετοχή των Ορθοδόξων σε όλους τους πολέμους. Να σημειωθεί πως τον Πατριάρχη συνόδευσαν στην Καλλίπολη μέλη της Ρωμαίϊκης Κοινότητας. 
Ο Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του στο Τσανάκαλε συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με πολλά παιδιά που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν. 
Την παρουσία του Πατριάρχου κάλυψαν τα Τουρκικά ΜΜΕ, απ' όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.



1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.26 Μαΐου 2015 στις 9:19 π.μ.

    Εκατό χρόνια πέρασαν από την ιστορική και πολύνεκρη μάχη της Καλλιπόλεως. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή σε εκείνα τα ιστορικά και ελληνικά χώματα της Χερσονήσου της Καλλιπόλεως. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί Ρωμηοί. ΟΙ εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει του γεγονότος τούτου ολοκληρώθηκαν από πολιτικής πλευράς. Ήρθε όμως και η ώρα να ολοκληρωθούν και από εκκλησιαστικής πλευράς, και μάλιστα για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά λοιπόν, Οικουμενικός Πατριάρχης πηγαίνει στο μνημείο και τελεί τρισάγιο στο σημείο πού πολλοί Ρωμηοί σκοτώθηκαν στην εν λόγω μάχη. Για πρώτη φορά Πατριάρχης του Γένους, καταθέτει στεφάνι στο σημείο αυτό. Για πρώτη φορά Πατριάρχης επισκέπτεται την περιοχή αυτήν, και μάλιστα με την κάλυψη των Γενικών Μέσων Ενημερώσεως. Αυτό δείχνει ότι ο Πατριάρχης μας, απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτιμήσεως της γείτονος. Αυτό δείχνει ότι τα μίση και οι καχυποψίες του παρελθόντος τείνουν να εξαλειφθούν. Η γείτων χώρα αντιλαμβάνεται ότι ο Θεσμός τον οποίο έχει μέσα στα σπλάχνα της, όχι μόνο επικίνδυνος δεν είναι, αλλά αποτελεί ένα φωτεινό σημείο και για την ίδια την χώρα. Οι Ρωμηοί και το Πατριαρχείο, αποτελούν την εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Είναι λοιπόν παρήγορο το γεγονός, να βλέπεις τον Πατριάρχη να πηγαίνει σε μέρη πού κάποτε ούτε να σκεφτείς δεν μπορούσες. Ο Θεός να ευλογεί, να αγιάζει και να σκεπάζει τον Πατριάρχη μας, τους συνεργάτες του και τους όλους Ρωμηούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails