________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/17/2015

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Με την ευλογία και τη σεπτή εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου, 16 Μαϊου 2015, η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου. 
Η χειροτονία του νέου Επισκόπου τελέσθηκε κατά την Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. 


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στην Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου μέχρι πρότινος Διευθυντού του Γραφείου Τύπου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ο κ. Μακάριος από τούδε υπηρετεί στην Εκκλησία της Εσθονίας υπό τον τίτλο του Επισκόπου Χριστουπόλεως, ενώ παράλληλα, θα ασκεί και τα διδακτικά του καθήκοντα στην Πατριαρχική Ακαδημία της Εκκλησίας της Κρήτης.
Ο Ηρακλειώτης, καταγόμενος από το Αηδονοχώρι, Επίσκοπος έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με ζητήματα σχέσεων θεολογίας και βιοηθικής και θεωρείται από τους πλέον ειδικούς της Εκκλησίας σε σύγχρονους προβληματισμούς για τη διασύνδεση θρησκείας, κοινωνίας και ηθικών διλημμάτων που άπτονται θεμάτων εξέλιξης και τεχνολογίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails