________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/04/2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΑΠΌ 5-10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο Ναός του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη 

Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 για πρώτη φορά μετά το 1922 τελέστηκε Θεία Λειτουργία μέσα στον ανακαινισμένο, πλέον, ναό του Αγίου Βουκόλου, στη Σμύρνη. Η Λειτουργία που τελέστηκε από τον αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και μόνιμο Ιερατικό Προϊστάμενο Σμύρνης Κύριλλο Συκή συνοδεύτηκε και από μία σημαντική είδηση, η οποία από αύριο γίνεται πραγματικότητα.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου Βουκόλου, θα επισκεφθεί τη Σμύρνη ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα προστή Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας μέσα στον ιστορικό ναό. Και λίγες μέρες μετά, στις 10 Φεβρουαρίου, του Αγίου Χαραλάμπους, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στον Τσεσμέ.
Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Σμύρνη, ο οποίος θα συνοδεύεται από Αρχιερείς του Θρόνου, αρχίζει την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου το απόγευμα και ολοκληρώνεται στις 10 Φεβρουαρίου. 
Πιστοί από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα και άλλα μέρη, θα ακολουθήσουν τον Πατριάρχη σ' αυτό το ιστορικό προσκύνημα. 
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails