________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/31/2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην ομώνυμη Ελληνορθόδοξη ενορία Αννοβέρου στη Γερμανία. 
Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο κυρίως εορτασμός με την παρουσία των ελληνικών σχολείων, τα οποία υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος. Ο ναός των Τριών Ιεραρχών ήταν κατάμεστος από μαθητές και μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους, εκπροσώπους των Ομογενειακών Φορέων και Οργανώσεων της περιοχής και πλήθος προσκυνητών. Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Αμβούργο κ. Γεώργιος Αρναούτης. 
Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον εσπερινό στον οποίο συμμετείχαν οι εφημέριοι του ναού και επισκέπτες ιερείς από Γερμανία και από Ελλάδα. Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές που με μοναδικό και υπέροχο τρόπο οι μαθήτριες και οι μαθητές της τρίτης τάξης του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου, με ιδιαίτερη επιμέλεια, παρουσίασαν τη ζωή και το έργο των Αγίων, αποσπώντας το θαυμασμό και τον δίκαιο έπαινο των παρισταμένων. 
Με εμφανή θαυμασμό και ικανοποίηση μίλησε και ο κ. Γενικός Πρόξενος στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς το εκκλησίασμα. 
Μετά την ακολουθία του εσπερινού έγινε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου, που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά το παρελθόν σχολικό έτος. 
Στη συνέχεια η ενορία δεξιώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού Κέντρου όλους τους προσκυνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails