________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/10/2014

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Επίτιμος δημότης της Κέρκυρας ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον δήμαρχο, Κ. Νικολούζο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μία σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας των ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου. 
Κατά την ομιλία του, ο δήμαρχος Κέρκυρας απέδωσε τα εύσημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναγνωρίζοντας το έργο του ως πολυσχιδές, πολυσήμαντο και διεθνώς αναγνωρισμένο. Ο κ. Νικολούζος έκανε ειδική αναφορά στη μακραίωνη ιστορία της Κέρκυρας από τα ομηρικά έτη έως σήμερα, καθώς και στον πολιτιστικό της πλούτο που την ανέδειξαν σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
«Παναγιότατε, αυτή η Κέρκυρα με την ευκαιρία της επίσκεψης σας, σεβόμενη την εξέχουσα προσωπικότητα σας, θέλει να τιμήσει το επιστημονικό, θεολογικό και φιλανθρωπικό σας έργο, μου έδωσε την εντολή και ως δήμαρχος της ανακηρύσσω τη Θειοτάτη Παναγιότητα σας, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, τον προκαθήμενο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, επίτιμο δημότη της Κέρκυρας και σας απονέμω το χρυσό μετάλλιο της πόλης μας». 
Κατά την αντιφώνηση του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε από καρδιάς για τη θερμή υποδοχή και μετέφερε την ευχή, την ευλογία, την αγάπη και τον ασπασμό του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας. 
Νωρίτερα, ο Βαρθολομαίος μίλησε σε ιερατική σύναξη στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων η «Πλατυτέρα», ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τους τροφίμους του ιδρύματος, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ελένη Μπέλλου και το Μοναστήρι της Πλατυτέρας, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. 
Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, συναυλία από τις τρεις φιλαρμονικές της πόλης, στο Δημοτικό Θέατρο. 
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στην Κέρκυρα οι μητροπολίτες Ίμβρου κ. Κύριλλος, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ενώ παρίσταται και αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία αποτελείται από τους μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ο οποίος εκπροσωπεί τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails