________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/05/2014

Ο ΙΚΟΝΙΟΥ ΘΕΟΛΗΠΤΟΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΑΝΩΣΗΦΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Η Πανήγυρις της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η ανάμνηση της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου και θαυματουργού στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Των Ιερών Ακολουθιών και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού τέλεσε την μοναχική κουρά του νέου μοναχού π. Γεωργίου, που διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.
Ο Ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου και ο αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης, εφημέριος στο Αννόβερο Γερμανίας οδήγησαν έως της Ωραίας Πύλης τον Διάκονο Γεώργιο Σιώμο, μεταναστόπουλο που γεννήθηκε στο Αννόβερο. Εκεί τον περίμενε ο Μητροπολίτης Ικονίου ο οποίος σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποίησε την μοναχική κουρά του. Ο ναός ήταν κατάμεστος από προσκυνητές μεταξύ των οποίων και κάποιοι από Γερμανία, που ταξίδεψαν για να παραστούν στην κουρά. 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόληπτος στους λόγους του, τόσο κατά την Ακολουθία του Εσπερινού όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, υπογράμμισε την μακραίωνη προσφορά της μεγαλύτερης Μονής της Κρήτης στην Εκκλησία και στο Γένος, τόνισε την ζωντανή και θαυματουργική παρουσία του Αγίου Γεωργίου εντός της Μονής, αναφέρθηκε στα σύγχρονα προβλήματα και κυρίως σε αυτό της οικονομικής κρίσης, προσκαλώντας την πλειάδα των προσκυνητών να συνειδητοποιήσουν ότι ο μεγαλύτερος θησαυρός μας είναι οι Άγιοι και η πίστη μας, ενώ μετέφερε προς τον πανοσιολ. Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο τις ευχές και την αγάπη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχαριστώντας, με θερμούς λόγους, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος ευγενώς και φιλαδέλφως του παραχώρησε την κανονική άδεια για την τέλεση των Ιερών Πανηγυρικών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας.


Στην πανηγυρική Τράπεζα ο πανοσιολ. Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους της αδελφότητας για την αγάπη του και για τις ευχές του για την πρόοδο της Μονής.
Στις Ιερές Ακολουθίες συμπροσευχόμενος ήταν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Άνθιμος, ενώ πλήθος πιστών προσκύνησε τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Γεωργίου, μεταξύ αυτών και πολλοί Βουλευτές, Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών. 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails