________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/15/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ


Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στην κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Παιδόπολη της Πρώτης στα Πριγκηπόννησα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, έκανε τρισάγιο στη μνήμη των ευεργετών και τέλεσε αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου.
Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τους Μητροπολίτες Πριγκηποννήσων Ιάκωβο και Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίο, τον Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε. Λάκη Βίγκα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σταυροδρομίου Γεώργιο Παπαλιάρη,  τον Δήμαρχο Πριγκηποννήσων Atilla Aytac και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν μια πολύ όμορφη και χαρούμενη γιορτή, την οποία ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μικροί κατασκηνωτές με τις ομαδάρχισσές τους. Η γιορτή περιελάμβανε τραγούδια , παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών κι ένα σκετς. Οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την τιμή να παραλάβουν τα βραβεία και τα δώρα για τους διαγωνισμούς στους οποίους διακρίθηκαν και οι οποίοι διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης, από τα χέρια του Πατριάρχου.

Στον καταληκτήριο λόγο του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Μητρός Εκκλησίας και έδωσε την ευχή του σε έντεκα κατηχήτριες της Μητροπόλεώς του να διακονήσουν το φετινό καλοκαίρι στην κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων. Επίσης ευχήθηκε η αρχόμενη συνεργασία να έχει συνέχεια επί πολλά έτη.
Στο μεσημεριανό τραπέζι που ακολούθησε το κλίμα του ενθουσιασμού και της ζωντάνιας συνεχίσθηκε με τους κατασκηνωτές να τραγουδούν και να χορεύουν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να τους επευλογεί. Κατά την αποχώρησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποσχέθηκε ότι θα επαναλάβει την ευλογητική επίσκεψή του στην κατασκήνωση.
Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.15 Ιουλίου 2014 στις 9:46 π.μ.

    Για μία φορά ακόμα τα παιδιά της Ομογενείας μας, θα περάσουν λίγες μέρες ξεκουράσεως και ανάπαυλας στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρώτης.Τα παιδιά της Ρωμηοσύνης, θα έχουν την χαρά και την ευλογία, κάτω από την σκέπη της Μητρός Εκκλησίας, να συναντηθούν, να συζητήσουν, ώστε με μεγαλύτερο ζήλο να συνεχίσουν την ιστορία και τον πολτισμό του Γένους μας στην Βασιλεύουσα Πόλη. Ο Πατριάρχης μας, πού κάνει τα πάντα για τον σκοπό αυτό, για μια φορά ακόμα μερίμνησε ώστε να έρθουν κατηχήτριες από την Ελλάδα για να διακονήσουν στις κατασκηνώσεις του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Θερμά συγχαρητήρια στον Πατριάρχη μας, στους οργανωτές, και σε όλους όσοι φροντίζουν και αγαπούν την Ρωμηοσύνη της Πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails