________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/16/2014

Ο εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στην Πόλη (ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Στην εορτή του Αγίου προστάτου της Ορθόδοξης Θεολογίας και ζωής Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων της Βλάγκας ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος ο οποίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, σήμερα, Κυριακή Β' των Νηστειών. 
Ο περικαλλής Ναός περί του οποίου ήκμαζε προ ολίγων δεκαετιών το μεγαλείο της Ρωμηοσύνης πρόσφατα πανηγύρισε τους προστάτες του Αγίους Θεοδώρους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πατριαρχικός Διάκονος Γρηγόριος. 


Στη δεξίωση που ακολούθησε τον Πατριαρχικό Επίτροπο προσφώνησε ο λόγιος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφέρειας Υψωμαθείων, Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος και η δραστήρια εκπαιδευτικός της Κοινοτικής Σχολής Δέσποινα Βασιλειάδου η οποία συντόνισε την μουσική και θεατρική παράσταση που παρουσίασαν μικροί μαθητές. 
Στο τέλος μίλησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος αναφερόμενος στο θεολογικό περιεχόμενο της ημέρας, στην προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στους αγώνες του για τη διατήρηση της ακραιφνούς Ορθόδοξης πίστης μας. Συνεχάρη εκ μέρους του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου τόσο τον Επόπτη Μητροπολίτη Μύρων όσο και τη διδάσκουσα εκπαιδευτικό για το επιτελούμενο έργο και μετέφερε σε όλους τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες. Στη Θεία Λειτουργία και στη δεξίωση που ακολούθησε παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι κληρικοί της περιφέρειας Υψωμαθείων, πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητές από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς υπό την ηγεσία του Αρχιμ. Δωροθέου Κιούση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails