________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ


φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 
Σε μια ιστορική συγκυρία για τον τόπο, όπως τη χαρακτήρισαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έδωσαν το παρών στην επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Herman Van Rompuy και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. José Manuel Barroso. 
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν ξεχνάμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση [...] η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρήθηκε ποτέ: μια Ένωση με αρχές και αξίες, όπου κάθε λαός χωρίς να χάνει την ταυτότητά του μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από ότι από μόνος του». 


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε ένα χορευτικό ταξίδι στον κινηματογραφικό κόσμο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με την Ορχήστρα και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική της επί χρόνια συνεργάτιδος του κορυφαίου έλληνα σκηνοθέτη, της Ελένης Καραΐνδρου. Στο δεύτερο μέρος οι θεατές απόλαυσαν τον Μανώλη Μητσιά και τη Μαρία Φαραντούρη σε ένα μουσικό αφιέρωμα με τις συνθέσεις των μεγάλων μας Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου.
Νωρίτερα το μεσημέρι η Εκκλησία της Ελλάδος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη, ο οποίος αναμένεται ν' αναχωρήσει την Πέμπτη το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails