________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/06/2014

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

βίντεο: Γιώργος Παπαδόπουλος
Χθες, παραμονή των Φώτων έγινε στην Τένεδο ο πρώτος αγιασμός και το κόψιμο της βασιλόπιτας των λιγοστών χριστιανών Ρωμιών, που κατοικούν στο νησί. 
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, συμπαραστατουμένου από τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Φωτεινής Σμύρνης. 
Στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν οι Ρωμιοί της Τενέδου, και πιστοί από τη Σμύρνη και την Ελλάδα. 
Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, ευχήθηκε συγκινημένος σε όλους όσοι παραβρέθηκαν την ιστορική αυτή ημέρα στο νησί. Η πρόεδρος της μειονοτικής κοινότητας της Τενέδου ευχαρίστησε τους επισκέπτες και σημείωσε ότι η επίσκεψη και η παρουσία τους ήταν και φέτος «τονωτική ένεση» για όλους τους κατοίκους. Όλοι ευχήθηκαν "και του χρόνου"!

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.7 Ιανουαρίου 2014 στις 11:24 μ.μ.

    Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κύριος Κύριλλος, αποδείχτηκε για μία φορά ακόμα ένας άξιος Ιεράρχης αλλά και ποιμένας της Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου. Χωρίς να σκεφτεί κόπους και θυσίες, βρέθηκε κοντά στους λίγους αλλά δραστηρίους Ρωμηούς της Τενέδου, και εκεί όλοι μαζί ετέλεσαν την παραμονή των Θεοφανείων τον αγιασμό και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ευλογημένα νερά του Αιγαίου. Οι Ρωμηοί, είτε ζούν στην Πόλη, είτε στα νησιά αυτά του Αιγαίου, συνεχίζουν την πορεία, την ιστορία, την παράδοση, αλλά και όλα εκείνα πού τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Μπορεί να είναι λίγοι στην Τένεδο, αλλά χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Αγίου Ίμβρου, οι Εκκλησίες ανακαινίζονται, υπάρχει και κληρικός όπου τελεί όλα τα της Εκκλησίας. Αγαπητοί μου Ρωμηοί της Ίμβρου και της Τενέδου, παρότι δεν αξιώθηκα ακόμα να έρθω στα όμορφα αυτά νησιά σας, εύχομαι, κάθε καλό, από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, στην νέα αυτήν χρονιά. Μακάρι τα προβλήματα να λυθούν, ώστε να ξαναδούμε και πάλι να ζωντανεύουν οι γειτονιές και οι συνοικές. Στον πολυσέβαστο Άγιο Ίμβρο και Τενέδου κύριο Κύριλλο, ο Θεός να το πολυετή και να τον ενισχύει στην ζωή και την διακονία του. Πολλά τα έτη σας Γέροντα και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails