________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/01/2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Κωνσταντινούπολη του Νικόλαου Μαγγίνα 
Με την ευλογία και τις ευχές της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως που θα κομίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. 
Για το λόγο αυτό ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα βρεθεί στην Αθήνα στις 8 του μήνα, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, των 28 Επιτρόπων της Ένωσης σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και πλήθους κρατικών και κοινοτικών αξιωματούχων. Ωστόσο, ξεχωριστό νόημα θα δώσει η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη. 
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κατά την επίσημη δεξίωση στην αίθουσα του Θρόνου, αμέσως μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρουσία Ιεραρχών, του προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βίκτωρα Μαλιγκούδη, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθους πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες ευχήθηκε για την επιτυχία της ελληνικής προεδρίας. 
«Θέλω να ευχηθώ στην Ελλάδα η οποία αναλαμβάνει από σήμερα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να κατορθώσει, παρά τα υπάρχοντα προβλήματα, μια επιτυχή κατά πάντα προεδρία». 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε, την οποία και αποδέχθηκε. «Ευχαριστούμε τον εξοχώτατο κύριο πρωθυπουργό ο οποίος είχε χθες την καλοσύνη να μας απευθύνει τιμητική πρόσκληση να παραστώμεν εις την επίσημον έναρξιν την ελληνικής προεδρίας και φυσικά να ανταποκριθώμεν εις αυτήν μεταφέροντες τας ευχάς της Μητρός Εκκλησίας, της Μητρός και Τροφού του ευσεβούς γένους μας για να επιτύχει πλήρως την προεδρίαν αυτήν και η Ελλάδα με τους πνευματικούς θησαυρούς τους οποίους κατέχει αιώνες τώρα να μπορέσει να δώσει ένα μήνυμα και μια μαρτυρία ορθοδόξου πολιτισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Καταλήγοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «συγχαίρουμε και ευλογούμε από της Μητρός Εκκλησίας και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και όλας τα προσπαθείας του ελληνικού λαού και της ηγεσίας του να ανεξέλθει το ταχύτερο δυνατόν εκ της παρούσης κρίσεως, να την υπερβεί και να οδεύσει εις τον δρόμον των πεπρωμένων της φυλής και του γένους μας». 

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.2 Ιανουαρίου 2014 στις 11:58 π.μ.

    Χρόνια πολλά και καλή χρόνια στον Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο. Καλή χρόνια σε όλους τους Αρχιερείς και κληρικούς, αλλά και λαϊκούς της Πατριαρχικής Αυλής. Χρόνια πολλά και καλή χρόνια γεμάτη υγεία και πλουσία την ευλογία του Θεού, σε όλους τους Ρωμηούς της Πόλης, στα νέα παιδιά πού αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της Ρωμηοσύνης. Καλή Χρονιά και ευλογημένη στην Μητέρα Εκκλησία και στην Πόλη των Πόλεων. Καλή χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails