________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/29/2013

Οι μικροί μαθητές της Πόλης γιόρτασαν μαζί με τον Πατριάρχη τους (ΦΩΤΟ)

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 

Με την παρουσία των μαθητών από τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πόλης και από το Νηπιαγωγείο του Ζαππείου τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Φανάρι η Θεία Λειτουργία κατά την οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τις διδασκάλισσες τους ήρθαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία στην οποία οι περισσότεροι από τους μαθητές μετέλαβαν με ευλάβεια των Αχράντων Μυστηρίων. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τα μικρά Ρωμηόπουλα στην Αίθουσα του Θρόνου όπου αφού τα καλωσόρισε με στοργή και ενθουσιασμό, τους διάβασε χριστουγεννιάτικα διηγήματα και τους έδωσε τις πατρικές συμβουλές του. Με προσοχή άκουσε από τις παιδικές φωνές τα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια των αγίων ημερών ενώ στο τέλος μοίρασε δώρα Χριστουγεννιάτικα, παιχνίδια, γλυκά και ευχές προς τους μαθητές και προς τους εκπαιδευτικούς για μια ευλογημένη συνέχεια του ακαδημαϊκού χρόνου και για το νέο έτος που ανατέλλει. 
Στους μικρούς μαθητές μίλησε κατόπιν πατριαρχικής ευλογίας και ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριος Γρινιεζάκης.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.29 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:12 μ.μ.

    Ο Πατριάρχης μας, ο Πρώτος της Ορθοδοξίας και Ύπατος του Γένους μας, ως άλλος πατέρας δεχτηκε τα παιδια του στο Ιερό της Ορθοδοξίας Κέντρο. Δέχτηκε τα νέα βλαστάρια της Ρωμηοσύνης, μαζί με τους δασκάλους τους, για να εορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Δέχτηκε τα μικρά παιδιά της Πόλης, όπως και νωρίτερα είχε δεχτεί τα παιδιά της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, όπου έψαλλαν τα κάλαντα όχι μόνο στον Πατριάρχη, αλλά και στους δρόμους της Πόλης, δίδοντας έτσι ένα άλλο τόνο στην Πόλη της Ρωμηοσύνης, θυμίζοντας ορισμένα από τα περασμένα αλλά όχι χαμένα της Ρωμηοσύνης. Ο Πατριάρχης μας, αποδείχτηκε και πάλι όχι μόνο ένας καλός οικοδεσπότης, αλλά και ένας άνθρωπος πού μπορεί να γίνει μικρός, διαβάζοντας ακόμα και Χριστουγεννιάτικα διηγήματα στα νέα παιδιά, στα παιδιά πού γέμισαν τον Πατριαρχικό Ναό αλλά και την Αίθουσα του Θρόνου, γύρω από τον Πνευματικό τους πατέρα, και Πατριάρχη όλων μας.
    Χρόνια πολλά και ευλογημένα στον Πατριάρχη μας, στο Ιερό της Ορθοδοξίας Κέντρο, στους Κληρικούς και Λαϊκούς πού εργάζονται τόσο σε αυτό, όσο και στις υπόλοιπες Μητροπόλεις, σε όλα τα παιδιά της Ρωμηοσύνης, σε όλη την νεολαία της Ρωμηοσύνης, σε όλη την Ρωμηοσύνης. Προχωρήστε. Τίποτα δεν χάθηκε. "Η Ρωμηοσύνη θα χαθεί, όταν ο κόσμος λείψει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails