________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/25/2013

ΛΑΜΠΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή Ιεραρχών του Θρόνου. 
Στη θεία λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιεράρχες και κληρικοί του Θρόνου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης μαζί με την σύζυγό του Αικατερίνη Βαρβαρήγου, Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης, Άρχοντες του Θρόνου με επί κεφαλής τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Δεληκωνσταντή, Γεν. Γραμματέα της Αδελφότητος των Οφφικιάλων της Μ.τ.Χ.Ε. «Παναγία η Παμμακάριστος» καθώς και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.26 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:43 μ.μ.

    25 Δεκεμβρίου 1973 - 25 Δεκεμβρίου 2013. Σαράντα ολόκληρα χρλονια πέρασαν από την ημέρα πού ο τότε Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, λάμβανε από τα χέρια του αειμνήστου Πατριάρχου Δημητρίου, τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτό της Αρχιερωσύνης. Σαράντα χρόνια, εκ των οποίων τα 22 στον πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας μας, αλλά και ως Πατριάρχης του Γένους μας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Πατριάρχης μας, είτε ως Αρχιερεύς, είτε και τώρα ως Πατριάρχης, συνεχίζει το έργο και την παράδοση της Μεγάλης Εκκλησίας. Συνεχίζει με τον λόγο του, με τις περιοδείες του, να προσφέρει στον σύγχρονο κόσμο "νάματα ζωής αιωνίου". Ο λόγος του μεστός, θεολογικός, πατερικός, εκκλησιαστικός, ρωμαίϊκος. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε για την Εκκλησία, για το Γένος, για το Πατριαρχείο μας, για την Ρωμηοσύνη. Κουράστηκε, απογοητεύτηκε, από την αναλγησία, από την πολεμική, από την αμφισβήτηση, χάρηκε όμως και γέλασε, πήρε θάρρος και δύναμη, όταν είδε την επιστροφή του Ορφανοτροφείου, και άλλων κτηρίων της Ομογενείας μας και πάλι στα χέρια των Ρωμηών. Χάρηκε και γέλασε όταν πρίν από λίγες ημέρες το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου τον αποκάλεσε με τον εκκλησιαστικό και ιστορικό του τίτλο του Οικουμενικού Πατριάρχου.
    Η συμπλήρωση σαράντα χρόνων αρχιερωσύνης του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου, είναι μία ευκαιρία να εκφράσουμε τις ευχές μας στον πρώτο της Ορθοδοξίας και στον Ύπατο του Γένους μας, ώστε ο Θεός να τον ενισχύει και να τον ευλογεί στο υψηλό και ευθυνοφόρο έργο του πρός δόξα του Ονόματός Του, της Αγία Του Μεγάλης Εκκλησίας και του Ευσεβούς Γένους των Ρωμηών. Παναγιώτατε, πολλά, καλά και ευλογημένα τά έτη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails