________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/28/2013

Η ΟΜΑΔΑ HANDBALL ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ και πήρε την ευλογία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προχθές Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013. 
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης εδέχθη "τήν ὁμάδα χειροσφαιρίσεως τοῦ ΠΑΟΚ, ἐκ Θεσσαλονίκης, ὑπό τήν ἡγεσίαν τοῦ Ἐντιμ. κ. Γρηγορίου Πετρίδου".   
Το σχετικό δελτίο τύπου της ομάδας έχει ως εξής: 
«Μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή έζησαν σήμερα οι αθλητές, το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, καθώς έγιναν δεκτοί και πήραν την Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η ομάδα επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με επικεφαλής τον έφορο του τμήματος Γρηγόρη Πετρίδη. 


Οι αθλητές δια χειρός του αρχηγού Θοδωρή Πετρίδη, χάρισαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη μία φανέλα της ομάδας με το νούμερο 1 και τις λέξεις «Οικουμενικός Πατριάρχης» τυπωμένες στην πίσω πλευρά. «Από τώρα θα είμαι το νούμερο 1 για την ομάδα», είπε με χιούμορ ο κ. Βαρθολομαίος και μιλώντας στα μέλη της αποστολής τόνισε ότι «είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που ένα σωματείο με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και έντονο Ποντιακό στοιχείο στις τάξεις του, μας επισκέπτεται στο κέντρο της Ορθοδοξίας. Γνωρίζω ότι ηττηθήκατε στο αγώνα της Λευκορωσίας, αλλά με τις δικές μου ευλογίες θα πάρετε τη νίκη στον επόμενο αγώνα. Να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στις οικογένειές σας. Καθημερινώς προσευχόμαστε για την Ελλάδα και για το λαό της που δοκιμάζεται από την κρίση». 
Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτησε προσωπικά κάθε μέλος της αποστολή, ευχήθηκε στον προπονητή Στέλιο Υετίων για την ονομαστική του εορτή και χάρισε σε όλους από έναν Σταυρό. 
Ο έφορος του τμήματος χάντμπολ, κ. Πετρίδης, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο ΑΣ ΠΑΟΚ με πιο πρόσφατη τη συγκέντρωση 40 τόνων τροφίμων που διανεμήθηκαν μέσω Μητροπόλεων σε συνανθρώπους μας. Παράλληλα τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ καλλιεργεί 19 Ολυμπιακά αθλήματα δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να αθλούνται καθημερινά. 
«Επιτελείτε ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο. Σας εύχομαι να το συνεχίσετε», ήταν το σχόλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη. 
«Ήταν μια συγκινητική και μοναδική ημέρα για το τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Πήραμε την ευλογία του και ως αθλητές και ως άνθρωποι για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας», σχολίασε ο κ. Πετρίδης. Από την πλευρά του, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Νίκος Ζάγκας, υπογράμμισε ότι «ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία η επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τα συναισθήματα που μας πλημμύρισαν ήταν συγκλονιστικά. Τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα να μας δεχθεί». Εκ μέρους των αθλητών, οι Αποστόλης Παλάσκας και Θοδωρής Πετρίδης έκαναν λόγο για «μια υπέροχη εμπειρία. Για όλους τους αθλητές ήταν μεγάλη τιμή να δεχθούμε την Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, μέσα στην καρδιά της Ορθοδοξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails