________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/22/2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ
φωτογραφίες: Νικόδωρος Δάμδας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε σήμερα το απόγευμα, στη γενέτειρά του, τον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων παρουσία του Γενικού Προξένου Νίκου Ματθιουδάκη, της ιδρυτού του σχολείου  Άννας Κουτσομάλη, του προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων Αθήνας Πάρη Ασανάκη καθώς και δεκάδων κατοίκων του νησιού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ιστορική αυτή στιγμή της παράδοσης του εκ βάθρων ανακαινισμένου σχολείου.
Παρόντες επίσης: ο επιχώριος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας από την Ελλάδα και άλλοι κληρικοί.
Τον Σεπτέμβριο το σχολείο πρόκειται να επαναλειτουργήσει μετά από μισό αιώνα διακοπής, εξυπηρετώντας και πάλι τις ανάγκες της κοινότητας της Ίμβρου με δύο μαθητές.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγκινημένος χτυπάει συμβολικά το καμπανάκι του
μικρού πέτρινου σχολείου στο οποίο φοίτησε και ο ίδιος  
Τα θρανία αποτελούν προσφορά της Ρωμαίικης Κοινότητας Νεοχωρίου  
Στα θρανία μαζί με τους μικρούς μαθητές και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και ο Σταυρουπόλεως Βαρνάβας
και ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός
Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο της Ίμβρου

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.24 Αυγούστου 2013 στις 12:47 μ.μ.

    Ένα ακόμα γεγονός, το οποίο θα γραφεί στην λαμπρή πορεία της Πατριαρχείας του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου. Η επαναλειτουργία του Σχολείου της Κοινότητος των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου. Μετά από το άδικο κλείσιμο, και ύστερα από πενήντα χρόνια σιωπής, το σχολείο ξαναλειτουργεί για να δεχτεί τους νέους μαθητές. Μακάρι, να βραθούν και άλλοι Ίμβριοι πού θα επιστρέψουν, ώστε να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, για να δικαιωθεί και μέσα από αυτό ο αγώνας τόσο του Πατριάρχου μας, του Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κυρίου Κυρίλλου, αλλά και όλης της Ρωμηοσύνης. Η Τουρκία αλλάζει. Έχουν γίνει πολλά. Υπάρχουν ακόμα πολλά πού θα πρέπει να γίνουν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ο Πατριάρχης μας, είναι ο άνθρωπος πού κατάφερε πολλά, για το Πατριαρχείο μας αλλά και για την Ομογένεια. Ο Θεός να τον ευλογεί και να τον προστατεύει με τις ευχές και τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου. Μαζί του να ευλογεί τους συνεργάτες του, και όλη την Ρωμηοσύνη της Πόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails