________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/09/2013

O Οικουμενικός Πατριάρχης στον Κατανυκτικό Εσπερινό στην Παναγία του Πέραν

Kωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, στον όμορφο και ιστορικό Ναό της Παναγίας του Πέραν χοροστάτησε κατά τον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στην Ακολουθία του Εσπερινού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μ. Ιεροκήρυξ Βησσαρίων. 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας Γεώργιος από την Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας και Κυδωνιών Αθηναγόρας ενώ τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ανέμενε και υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο δραστήριος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς της Κοινότητας.  Παρέστησαν Άρχοντες Οφφικιάλοι, ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαλιάρης και τα μέλη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας καθώς και μεγάλος αριθμός προσκυνητών από την Πόλη και την Ελλάδα. 
Στη δεξίωση που ακολούθησε στην Κοινοτική Αίθουσα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των οικονομικών πεπραγμένων της Κοινότητας μίλησε επαινετικά για τις πρωτοβουλίες της Εφοροεπιτροπής αναφορικά με τα έργα και τις δραστηριότητες που επιτελούν και που φανερώνουν χρηστή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις στις οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "συμβαίνει, δυστυχώς, να θεωρούν κοινοτάρχες μας σαν προσωπική τους κληρονομιά και περιουσία αυτά τα οποία ανήκουν σε όλη την ομογένεια... Επί τη ευκαιρία εκφράζω και πάλι την αποδοκιμασία μου για τις ελάχιστες, ευτυχώς περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαφάνεια, δεν υπάρχει λογαριασμός προς την Ομογένεια, δεν υπάρχει χρηστή διαχείρισις διότι εάν υπήρχε, δεν θα είχαν οι ενδιαφερόμενοι, οι περί ων ο λόγος, να δώσουν λογαριασμόν εις την Ομογένειαν. Όταν δεν δίνουν λογαριασμόν και εννοούν να κάθονται στις καρέκλες αυτές επ΄ αόριστο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η κοινή λογική αυτό λέγει..".  
Εξήρε, κατακλείοντας, και χαιρέτισε με αδελφική εγκαρδιότητα το πρόσωπο του Επόπτου της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σταυροδρομίου Μητροπολίτου Τρανουπόλεως Γερμανού σημειώνοντας ότι υπό την πνευματική και πατρική του καθοδήγηση εργάζεται η Εφοροεπιτροπή ενώ τον χαρακτήρισε απλό, ταπεινό, προσιτό και φιλάνθρωπο με ήθος που του υπαγορεύει να κρύπτει τις πολλές αρετές του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails