________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/18/2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Τα εγκάρδια συγχαρητήρια της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή την εκλογή του νέου Πατριάρχου Αντιοχείας Ιωάννου, του από Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας προς τους πιστούς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Κοινότητος Σαρμασικίου, δήλωσε την χαρά του για την επάξια εκλογή του Πατριάρχου Ιωάννου για τον οποίο αναφέρθηκε με λόγους εγκωμιαστικούς, ενώ δήλωσε πως με το ίδιο ενδιαφέρον αναμένεται και η επικείμενη εκλογή του νέου Πατριάρχου Βουλγαρίας. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Σαρμασικίου με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού καθώς εορτάζει το αγίασμα που αναβλύζει στο βόρειο κλίτος του Ναού. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος και Επόπτης της Περιφέρειας Φαναρίου-Κερατίου Κόλπου Επίσκοπος Συνάδων Διονύσιος, ο οποίος στον ετήσιο απολογισμό του περιέγραψε το έργο που επιτελέστηκε τη χρονιά αυτή ώστε να ανακαινισθεί η στέγη του Ιερού Ναού και να ολοκληρωθούν οι άλλες επιδιορθωτικές και εξωραϊστικές επεμβάσεις. 
Τον λόγο, στη συνέχεια έλαβε και ο Πρόεδρος της Κοινότητος Σαρμασικίου Αντώνης Παριζιάνος, Άρχοντας του Θρόνου και Καθηγητής του Ζωγραφείου Λυκείου, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τους αγώνες που καθημερινά δίδει με όλες τις πενιχρές της δυνάμεις η ιστορική Κοινότητα ώστε να μπορέσει να λειτουργεί με απόλυτη ευρυθμία. Δεν παρέλειψε να σημειώσει τη συνδρομή και τη βοήθεια και άλλων Κοινοτήτων της Πόλης προς την Κοινότητα Σαρμασικίου καθώς και την αδελφοποίησή της με την ομώνυμη Κοινότητα των Ταταούλων. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στο τέλος συνεχάρη για τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες και για το επιτελούμενο έργο τόσο τον Επίσκοπο Συνάδων Διονύσιο προς τον οποίον εξέφρασε την ολόθυμη Πατριαρχική ευαρέσκεια όσο και προς την υπό τον Άρχοντα Αντώνη Παριζιάνο Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος Σαρμασικίου. 
Συνεχίζοντας τον λόγο του πρόσθεσε ότι από την εφετινή πανήγυρη υπάρχει ένας μεγάλος απών, αναφερόμενος στο σεβάσμιο πρόσωπο του Καθηγουμένου της Πατριαρχικής και Σταυροποηγιακής Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας Αρχιμ. Δοσίθεου Κανέλλου, του μανικού εραστού της Ρωμηοσύνης της Πόλης, που έχει ιδιαίτερη μέριμνα και για τη μνήμη και για το Ιερό Αγίασμα του Αγίου Σεβαστιανού και με την επιμέλεια του οποίου εκδόθηκε η πλήρης Ασματική Ακολουθία του Αγίου και ο οποίος εφέτος λόγω υγείας απουσίαζε δυστυχώς από τη μνήμη Του.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω Αρχιμ. Μάξιμος με δύο από τους αδελφούς της Μονής, ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής και Πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, και πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails