________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/04/2012

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ


Σήμερα το απόγευμα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Δρ/ος Γεωργίου Μάμαλου, με θέμα: 
«Ο τολμήσας: μια ιστορική- διπλωματική προσέγγιση στο οικουμενικό όραμα του πατριάρχη Αθηναγόρα, 40 χρόνια από την κοίμηση του (1972-2012)». 
Την ομιλία τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Ο Γεώργιος – Σπυρίδων Π. Μάμαλος είναι διδάκτωρ νομικής και ο πονήσας την μελέτη «Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως κατά την περίοδο 1918-1972. Διεθνής πολιτική και Οικουμενικός προσανατολισμός», έργο το οποίο αποτελεί και την διδακτορική του διατριβή. Η διατριβή αυτή εκδόθηκε το 2011 από τις νομικού περιεχομένου εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, στη σειρά Μελέτες της Βιβλιοθήκης Εκκλησιαστικού Δικαίου, της οποίας υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Ιωάννης Κονιδάρης. 
Η σημερινή ομιλία στο Σισμανόγλειο Μέγαρο τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος και του Γενικού Προξένου πρέσβη Νικόλαου Ματθιουδάκη. 
Δείτε στο Φως Φαναρίου παλαιότερο ρεπορτάζ του Ν. Μαγγίνα για την παράδοση της διατριβής του Γ. Μάμαλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails