________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/13/2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα - φωτογραφίες από την Προεδρία της Γαλλίας Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας είχε χθες το μεσημέρι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Είναι η πρώτη συνάντηση τους μετά την εκλογή του κυρίου Φρανσουά Ολάντ στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Γαλλίας. Σύμφωνα και με πηγές της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, με την συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Πρόεδρος Ολάντ θέλησε να τιμήσει τον πρώτο τη τάξει Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και το έργο του, ιδιαιτέρως τις πρωτοβουλίες του υπέρ της προώθησης του διαλόγου των θρησκειών και της ανεκτικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία και τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών της Γαλλικής Κυβερνήσεως και του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, του Επισκόπου Σινώπης Αθηναγόρα και του δευτερεύοντος διακόνου Ανδρέα, ο Πρόεδρος Ολάντ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 
Μεταξύ άλλων και συζητήθηκε και η κρίση στη Συρία και η βία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Συριακός λαός. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα ο Πρόεδρος Ολάντ υπενθύμισε τους ιστορικούς δεσμούς της Γαλλίας με τις κοινότητες αυτές και το ενδιαφέρον της για την κατάστασή τους.
 Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας απαντώντας στην συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αμέσως μετά την εκλογή του, τον προσκάλεσε σε επίσημη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να συζητήσουν "τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα". 
"Πιστέψτε με ότι είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τας ιστορικάς σχέσεις φιλίας και κατανοήσεως μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χάρις εις την δύναμιν της προσωπικής σχέσεώς Σας με την χώραν μας, καθώς και της ανθρωπιστικού χαρακτήρος ποιμαντικής Σας εις όλον τον κόσμον", τόνιζε ο Πρόεδρος της Γαλλίας στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που απέστειλε τον περασμένο Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails