________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/05/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ


Το πρωί της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος εγκαινίασε το «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου, το οποίο ευρίσκεται στην έδρα της Μητροπόλεως στην Κίσαμο. Τον Παναγιώτατο, μετά της τιμίας Συνοδείας Του, υποδέχθηκαν στην είσοδο της πόλης οι Αρχιερείς της Μεγαλονήσου, με επικεφαλής τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο επιχώριος Επίσκοπος Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Κισάμου, Δήμαρχοι της περιοχής, οι Αστυνομικές, Στρατιωτικές κ.α. αρχές του Νομού ως και πλήθος κόσμου που επεφύλαξε θερμή και εγκάρδια υποδοχή στον Πατριάρχη του Γένους. Μετά τον Αγιασμό που τέλεσε ο Παναγιώτατος, στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ως φωταυγής ήλιος ανατέλλων εκ του αειφώτου Φαναρίου εφθάσατε πλησίον ημών εν τη εσπερία Κρήτη ανταποκρινόμενος εις την ταπεινήν πρόσκλησιν μας όπως, άμα τη Υμετέρα, όλως ιδιαζούσης σημασίας συμμετοχής, εις τα εργασίας της Κ.Ε. του Π.Σ.Ε., έλθητε εις την έδραν της Μητροπόλεως μας δια να τελέσητε τα εγκαίνια του νεόδμητου «Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου. Παραδίδομεν το Κέντρον αυτό εις τας αγιαζούσας τιμίας χείρας Σας δια να το συστήσετε εν Κυρίω, μέσα από την πληρότητα της Πατριαρχικής ευχής και Πρωθιεραρχικής ευλογίας Σας, και το παραλαμβάνομεν εν καινότητι κτίσεως και ζωής. Ανατιθέμεθα εις την αγιαστικήν δύναμιν του Μαφορίου Σας την νεκράν άψυχον ύλην, δια να μας αντιδωρίσητε οικοδομήν τετελειωμένην και ηλλοιωμένην την καλήν αλλοίωσιν του Δοτήρος παντός αγαθού, Σωτήρος Χριστού».


Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στις δράσεις του Πολύκεντρου, ενός πολυδύναμου χώρου 2.300τ.μ. ο οποίος θα στεγάσει τις Σχολές του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως όπου φοιτούν περισσότεροι από 350 μαθητές, ως επίσης και Σχολές αγιογραφίας, ψηφιδωτού, συμπαράστασης γονέων, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ως και άλλες δράσεις όπως: η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για οικονομικά αδύναμους μαθητές, χώρο πολλαπλών δράσεων χωρητικότητας 400 ατόμων, εκθεσιακό χώρο ως και ειδικά διαμορφωμένο χώρο (στούντιο) λειτουργίας διαδικτυακής τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Με ευχαριστιακούς λόγους ευγνωμοσύνης και τιμής αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος στην οικογένεια Νικολάου Τσατσαρωνάκη, μεγάλους δωρητές και ευεργέτες, οι οποίοι χρηματοδότησαν εξ΄ ολοκλήρου την ανέγερση του Πολύκεντρου, δαπάνης 1.500.000 € εις μνήμη των προσφιλών τους προσώπων Μαρίας και Γεωργίου Τσατσαρωνάκη. 


Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Κισάμου κ. Γεωργίου Μυλωνάκη, ο οποίος καλωσόρισε τον Παναγιώτατο και εν συνεχεία εκ μέρους της οικογενείας Τσατσαρωνάκη ομίλησε η Πρόεδρος της εταιρείας Ν. Τσατσαρωνάκης «ΤΟ ΜΑΝΝΑ» Α.Ε. κ. Ελένη Τσατσαρωνάκη η οποία, ιδιαίτερα συγκινημένη αναφέρθηκε στα προσφιλή τους πρόσωπα στην μνήμη των οποίων ανεγέρθηκε το Πολύκεντρο. Ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο που ευαρεστήθηκε να τελέσει τα εγκαίνια του και παρέδωσε, συμβολικά, τα κλειδιά του κτιρίου στον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο. 
Ο Παναγιώτατος στην ομιλία Του μίλησε για την σημασία και αξία του πολιτισμού, την συμβολή της Εκκλησίας στον πολιτισμό του Γένους και με λόγους επαινετικούς εξήρε την προσφορά της οικογενείας Νικολάου Τσατσαρωνάκη. 
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Πολύκεντρου, συνέντευξη του Παναγιωτάτου στην διαδικτυακή τηλεόραση της Μητροπόλεως «ΚΙΒΩΤΟΣ» και μικρή δεξίωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails