________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/15/2012

ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΛΑΤΑΔΩΝ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Ο νέος ηγουμένος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος (Ψυχλούδης), πήγε στο Φανάρι την 1η Σεπτεμβρίου και παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θ. Λειτουργία επί τη εορτή της Ινδίκτου.
Ο νέος ηγούμενος πήρε την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου καθώς σήμερα το μεσημέρι τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής Βλατάδων ενθρόνισή του παρουσία Πατριαρχικού εκπροσώπου, Ιεραρχών και πολλών κληρικών. 
Ο Αρχιμ. Νικηφόρος, αδελφός της Μονής Βλατάδων από το 1985,  εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής, μετά από σχετική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου την 30η Αυγούστου 2012. 
Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας στην Πατρολογία. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 26-10-1980 από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κυρό Διονύσιο  και υπηρέτησε στην Μητρόπολη επί τέσσερα έτη. 
Το 1985 εγγράφηκε στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Βλατάδων και την 30η Ιουνίου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον ηγούμενο της Μονής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου κ. Παντελεήμονα και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου. Από τότε υπηρετεί ως εφημέριος της Μονής και των Μετοχίων της. 
Από το 1984 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Θεσσαλονίκης και σήμερα ως διευθυντικό στέλεχος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails