________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/26/2012

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Καππαδοκία 
φωτορεπορτάζ: Νικόλαος Μαγγίνας
Τον τόπο όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, το ιστορικό Προκόπιο, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, παραμονή της εορτής της μνήμης του Αγίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο του ετήσιου προσκυνήματός του στην αγιασμένη γη της Καππαδοκίας. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Προκόπιο, αμέσως μετά την άφιξή του στην Καισάρεια, και στο πέτρινο Καππαδοκικό χωριό τον υποδέχθηκε πλήθος προσκυνητών από την Πόλη, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. 
Ανάμεσά τους, οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Τούρκος Δήμαρχος του Προκοπίου, ο Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, καθώς και Άρχοντες του Θρόνου από τις ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.27 Μαΐου 2012 στις 1:12 μ.μ.

    Η ευλογημένη γή της Καππαδοκίας. Η αγιασμένη γή της Καππαδοκίας. Ο χώρος που ανέδειξε Αγίους, Ιεράρχες και Πατέρες της Εκκλησίας μας. Η περιοχή πού στάθηκε ο προμαχώνας διαφόρων λαών. Αυτόν τον χώρο της ευλογημένης Μικράς Ασίας, επισκέφτηκε για μιά φορά ακόμα ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, για να λειτουργήσει και πάλι στις ερειπωμένες εκκλησιές του Γένους μας. Για να λειτουργήσει και να αναστήσει και πάλι όλα τα αγιάσματα της πίστεώς μας. Για να μνημονεύσει όλους τους κεκοιμημένους Καππαδόκες, πού αναπαύονται εκεί, περιμένοντας την "Κοινήν Ανάστασιν". Για να ενισχύσει τους απανταχού Καππαδόκες, αλλά και τους απανταχού Ρωμηούς, με την βεβαιότητα πως "όπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξις".
    Ο Πατριάρχης μας, ευλογήθηκε από τον Θεό να επαναλειτουργήσει όλες τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια της Μικράς Ασίας. Η χάρις και η ευλογία Του, να τον ενισχύουν και να τον ενδυναμώνουν, για να συνεχίζει το δύσκολο και μεγάλο έργο του. Και όλοι εμείς, τα παιδιά του, είμαστε κοντά του με τις ταπεινές προσευχές μας. Παναγιώτατε πολλά και ευλογημένα τα έτη Σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails