________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/23/2012

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
«Σας ευχαριστούμε για το προσκύνημα αυτό στη Μητέρα Εκκλησία και πάντοτε να την ευλαβείσθε, να την αγαπάτε, να προσεύχεσθε για την ευστάθειά Της και να την ευγνωμονείτε για τα όσα προσέφερε στο Γένος και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας διά μέσου των αιώνων και μάλιστα όχι πάντοτε υπό τις καλύτερες συνθήκες. Να έχετε την ευλογία του Θεού, να έρθετε και να ξαναέρθετε και πάλιν και πολλάκις στα Ιερά και τα Όσια του Γένους και της φυλής μας.» 
Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τα πλήθη των προσκυνητών που κατέκλυσαν σήμερα το Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ο οποίος με την ευκαιρία της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Του πανηγυρίζει. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα ήταν και μαθητές από το Λαγονήσι, το Ίλιον και τα Ανάβρυτα καθώς και ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών Νέας Περάμου με την επωνυμία «Άγιος Γεώργιος». Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διένειμε πασχαλινά αυγά και ευχές σε όλους τους πιστούς που ήρθαν να προσκυνήσουν. 
Προηγήθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Τρανουπόλεως Γερμανού, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου (Πέραν) και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ικονίου Θεολήπτου και Προύσης Ελπιδοφόρου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Πέργης Ευάγγελος, Σεβαστείας Δημήτριος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο Μ. Εκκλησιάρχης Βενιαμίν, ο Μ. Ιεροκήρυξ Βησσσαρίων και οι Διάκονοι Δευτερεύων Ανδρέας και Τριτεύων Θεόδωρος. Παρέστη ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Αθανάσιος Αστρακάς και οι Άρχοντες Οφφικιάλοι Καθηγητές Βασίλειος Σταυρίδης και Ευστράτιος Ζεγκίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails