________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/04/2012

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "Εύχομαι μετά τις εκλογές να ανοίξει ο δρόμος για σταθερότητα και ευημερία"


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες:  Νικολάου Μαγγίνα
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν την Κυριακή ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητος» κ. Νικόλαος Αλικάκος και μέλη του νέου πολιτικού σχηματισμού. 
Καλωσορίζοντάς τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε η Ελλάδα να ξεπεράσει γρήγορα την κρίση και μετά τις επικείμενες εκλογές ν' ανοίξει ο δρόμος για τη σταθερότητα και την ευημερία της χώρας και του λαού.
"Η Ελλάδα είναι αξία καλυτέρας τύχης", τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Να σημειωθεί ότι ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος» είναι ένα νέο πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε μόλις πριν λίγους μήνες στην Αθήνα ύστερα από πρωτοβουλία απόστρατων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με σκοπό τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές και τη συμβολή στην βελτίωση των πραγμάτων της Ελλάδας.
«Σήμερον εκατομμύρια πολίτες εις την Ελλάδα, ανήκοντες εις τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τας οδυνηράς συνεπείας μιας πρωτοφανούς δια δυτική δημοκρατική χώρα, οικονομικής κρίσεως. Πιεζόμενοι από την οικονομικήν δυσπραγίαν απορούν τί έπταιξε και πώς έφθασαν τόσο γρήγορα εις τοιαύτην δεινήν κατάστασιν», σημείωσε ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητος» και πρόσθεσε: «Ο σκοπός της επισκέψεώς μας είναι να λάβωμεν τας πατριαρχικάς ευχάς και την ευλογίαν σας όχι διά την έκβασιν του σκληρού αγώνος εις τον οποίον ριπτόμεθα αλλά διά να δυνηθώμεν να διατηρήσωμεν αλώβητον την ακεραιότητα του ήθους και της εντιμότητός μας. Να μην παρασυρθώμεν εις πολιτικούς καιροσκοπισμούς και εις προσωπικά συμφέροντα και εν τέλει καταστώμεν με τας πράξεις μας βλαβεροί και επιζήμιοι διά την προσφιλή πατρίδα.»

Και ο κ. Νικόλαος Αλικάκος κατέληξε: «Παναγιώτατε, Σας ευχόμεθα υγείαν και μακροημέρευσιν διά να συνεχίσετε να εκπέμπετε το λαμπρό πνευματικό φαρικό φως προς τα πέρατα της Οικουμένης ίνα σχίζετε το βαθύ σκότος των υλιστικών ιδεών και ίνα δεικνύετε προς τους αγωνιούντες Χριστιανούς Ορθοδόξους τον ελπιδοφόρο, ασφαλή και σωτήριο λιμένα του Χριστού».
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε όπως μετά τις εκλογές ανοίξει ο δρόμος για σταθερότητα και ευημερία στην Ελλάδα.
«Εύχομαι κάθε καλό στην καινούρια προσπάθεια την οποία ξεκινάτε για το καλό της φιλτάτης Ελλάδος. Ξέρετε όλοι εσείς στην Ελλάδα ότι εδώ στο Πατριαρχείο παρακολουθούμε με αγωνία τα συμβαίνοντα, συμπάσχουμε μαζί σας, με όλον τον ελληνικό λαό και προσευχόμεθα διαρκώς και διακαώς να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επανεύρει την τροχιάν της, τον δρόμον της, τον δρόμον των πεπρωμένων της φυλής μας και ότι η Ελλάδα είναι αξία καλυτέρας τύχης», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Εύχομαι μετά τις εκλογές να ανοίξει ο δρόμος για μία σταθερότητα και ευημερία και περισσότερο εθνική ομοψυχία και ομόνοια για να χαίρεται μαζί σας η Μητέρα Εκκλησία η οποία διαρκώς σκέπτεται και ευλογεί τον ελληνικό λαό από το εδώ Ιερό μας Κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails