________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/06/2011

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ


Στην ψηφιοποίηση του πολύτιμου ιστορικού αρχείου των βιβλιοθηκών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Έρης Βαρδάκη στο ΒΗΜagazino.
Την ψηφιοποίηση των ιστορικών αρχείων θα αναλάβει ο ΟΤΕ και η Cosmote.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ  Μιχάλης Τσαμάζ, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Οκτωβρίου και ενημέρωσε προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για  το φιλόδοξο εγχείρημα, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote.
«Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε την ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Η κληρονομιά μας αυτή είναι που θα μας κρατήσει δεμένους, θα διαμορφώσει την ελπίδα και θα μας δείξει τον δρόμο για να βγούμε από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ.
Ομάδα ειδικών συμβούλων, αναλυτών και μηχανικών του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού θα δημιουργήσει την πληροφοριακή υποδομή για την ψηφιοποίηση, την τεκμηρίωση και την ανάδειξη των έντυπων πολιτιστικών τεκμηρίων που διαθέτει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Σχολή της Χάλκης. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails