________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2011

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΑΤΑΟΥΛΩΝ

ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στα Ταταύλα.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός και Σεβαστείας Δημήτριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης, και πολλοί πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πατριαρχικός Διάκονος Νήφων.


Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως τής ψυχής του προκατόχου του αοιδίμου Πατριάρχου Δημητρίου, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην Κοινότητα αυτή, αλλά και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Αρχιερέων Φιλαδελφείας Ιακώβου, Ροδοπόλεως Ιερωνύμου, Πριγκηποννήσων Αγαπίου, Μετρών καί Αθύρων Θεοκλήτου, οι οποίοι επίσης διετέλεσαν Αρχιερατικώς Προϊστάμενοι της Κοινότητος, ομοίως και του άρτι κοιμηθέντος Μητροπολίτου Αυστρίας κυρού Μιχαήλ.


Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα, κατά την οποία μίλησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ταταούλων Δημήτριος Ζώτος, ο οποίος παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα της Κοινότητος, και ο Πατριάρχης.
Ο κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Πρόεδρο για τα ονομαστήριά του και απένειμε  εκ μέρους της Κοινότητος τιμητικά βραβεία σε όσους εργάζονται σ' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails