________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2011

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

φωτορεπορτάζ: Νικόλαος Μαγγίνας
Στον Πατριαρχικό Ναό στην Θ. Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Πατριάρχες Σερβίας Ειρηναίος και Γεωργίας Ηλίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και πλήθος ιεραρχών από διάφορα μέρη του κόσμου.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μίλησε και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ναροφομίνσκ Ιουστινιανός, εκπρόσωπος του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου, ο οποίος έδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και αναμνηστικό δώρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μιτσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β’, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ευχηθεί αυτοπροσώπως στον Οικουμενικό Πατριάρχη, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Αχαλτσίχης, Ταο-Κλαρδζέτης και Λαζικής Θεόδωρο και Ζουκδίδι και Τσαΐσι Γεράσιμο, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Γεώργιο Zviadadze και Δαυΐδ Davitashili, την Οσιωτ. Μοναχή Αλεξάνδρα και την κ.Tamara Meskhi. 
Στο Πατριαρχικό Γραφείο με τον Πατριάρχη Γεωργίας και τη συνοδεία του
Στην 20η επέτειο της Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσώπησαν οι Μητροπολίτες Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος, Ταμασού και Ορεινής Ησαίας και ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος, οι οποίοι μετέφεραν στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις θερμές ευχές για μακροημέρευση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, της Ιεράς Συνόδου και του πληρώματος της Εκκλησίας Κύπρου. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος πρόσφερε στον Πατριάρχη ειδικό τεύχος- αφιέρωμα της Μητρόπολης του, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, και αναφέρεται εξ ολοκλήρου στην 20ετή ευκλεή Πατριαρχία του κ. Βαρθολομαίου.

Ο Πατριάρχης με Έπαρχο από την Κύπρο
Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας προσφέρει στον Πατριάρχη μια εικόνα με τον τοπικό Άγιο Μνάσων
Για τα 20χρονα του Οικουμενικού Πατριάρχου μετέβησαν στο Φανάρι και οι Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος και ο νεοκλεγείς Ζακύνθου Διονύσιος.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος με τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο και Ζακύνθου Διονύσιο
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης το απόγευμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου  παραβρέθηκε στην δεξίωση που έδωσε προς τιμήν του η Ρωμαίϊκη Κοινότητα.
Παρέστη και ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ενώσεως της Τουρκίας Egemen Bağış.  
Στη δεξίωση παρέστησαν και οι Αρχιεπίσκοποι Αλβανίας Αναστάσιος και Αμερικής Δημήτριος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με παράγοντες της Ομογένειας και την γνωστή καλλιτέχνιδα Άλκηστη Πρωτοψάλτη
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Πόλη, Βασίλειο Μπορνόβα, με αφορμή την οριστική αναχώρησή του από την Πόλη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο Βασ. Μπορνόβας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αμερικής Δημήτριος, ο Βοστώνης Μεθόδιος και ο Βασ. Μπορνόβας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ιεράρχες του Θρόνου και ο Γεν. Πρόξενος Βασίλειος Μπορνόβας
Ο Πατριάρχης δέχθηκε τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαο Μαθιουδάκη, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, και του ευχήθηκε καλή θητεία. Ο Γεν. Πρόξενος παρέστη στην Θ. Λειτουργία για τα 20 χρόνια Πατριαρχίας του κ. Βαρθολομαίου και ευχήθηκε τα δέοντα στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε και τη νέα Πρόξενο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Αικατερίνη Βαρβαρήγου, η οποία επισκέφθηκε το Φανάρι επί τη αναλήψει των καθηκόντων της και ευχήθηκε στον Πατριάρχη για την επέτειο της εικοσαετούς Πατριαρχίας του. Ομοίως ο Πατριάρχης ευχήθηκε στη νέα Πρόξενο καλή και καρποφόρο θητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails