________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/16/2011

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑΣ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Σεβαστείας Δημήτριος εορτάστηκε σήμερα η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Με τον Μητροπολίτη Σεβαστείας λειτούργησαν ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας, ο Αρχιμ. Χαρίτων Ριζιώτης, προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος ήλθε με όμιλο προσκυνητών από την ενορία του για να εορτάσουν την μνήμη της Αγίας, και οι διάκονοι Θεόδωρος (τριτεύων) και Γρηγόριος.

Για την Μεγαλομάρτυρα Ευφημία ο Πατριάρχης Γαβριήλ ο Γ´ (1702-1707), σύμφωνα με «Απόδειξιν» που εστάλη στους χριστιανούς Κωνσταντινουπόλεως ορίζει «ίνα η εορτή της Αγίας Ευφημίας τελείται ετησίως μετά πομπής εν τω Πατριαρχικώ Ναώ εν μέσω τιθεμένου του Ιερού λειψάνου της».
Έτσι και σήμερα το λείψανο της Αγίας είχε τεθεί στο μέσον του Πατριαρχικού Ναού για να το προσκυνούν οι πιστοί.
Συμπροσευχόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Ευφημίας και εν συνεχεία μίλησε στους προσκυνητές από την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails