________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/20/2011

Ο τ. ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο τέως βασιλιάς και πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Συμεών με την σύζυγό του Μαργαρίτα, στο Φανάρι.
Σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν θέματα πανορθοδόξου ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι ο υψηλός επισκέπτης είναι πιστός και ευλαβής ορθόδοξος χριστιανός και ιδιαίτερα διακρίνεται γιά την αφοσίωσή του προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στο πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον οποίο συνδέεται διά φιλίας από την εποχή προ της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο.



Στη συνέχεια ο Πατριάρχης δέχθηκε την οικογένεια του ζεύγους Dinko και Maria Dinev από την Βουλγαρία, γονέων του βρέφους που θα βαπτιζότανε στον Πατριαρχικό Ναό στο όνομα Ιορδάνης και το οποίο ο Πατριάρχης ευλόγησε.
Την βάπτιση του νεοφώτιστου τέλεσε ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, στην οποία παρέστη εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός με την σύζυγό του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails