________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2010

Ο πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο πρ. Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Γεώργιος Ρωμαίος στο Φανάρι. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης.
Μετά το τέλος της συνομιλίας, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Ρωμαίος δήλωσε σχετικά:
«Οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Χάρηκα πάρα πολύ γιατί είδα τον Πατριάρχη υγιή και μαχητικό, προσηλωμένο στις αρχές όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, στοιχείο που πρέπει να του αναγνωρισθεί. Θυμούμαι τη σημαντική ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπήρξε πράγματι πρωτοπόρος και σήμερα βλέπουμε πάρα πολλούς ηγέτες να ακολουθούν τα βήματά του. Συζητήσαμε πολλά θέματα. Χαιρόμαστε διότι οι σχέσεις με την Τουρκική Κυβέρνηση βρίσκονται σε καλή πορεία και αυτό είναι θετικό γεγονός για την επίλυση των προβλημάτων του Πατριαρχείου και της Ομογένειας».

Να συμειωθεί οτι ο πρώην Υπουργός από το 1988 μέχρι το 1993 υπήρξε αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέλος της Επιτροπής για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails