________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/06/2010

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Ομάδα Ορθοδόξων νέων από τη Φινλανδία δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανταλλαγής Ορθοδόξων νέων μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας. Οι εννέα νέοι και των δύο φύλων, μαθητές και φοιτητές που συνοδεύονται από τον διάκονο Θωμά Καλλόνεν, βρίσκονται για μία εβδομάδα στην Πόλη φιλοξενούμενοι του Πατριαρχείου και επισκέπτονται σεβάσματα της Ρωμηοσύνης και διάφορα άλλα μνημεία και αξιοθέατα.
Ο Πατριάρχης, καλωσορίζοντας στις αυλές της Μητρός Εκκλησίας τα νέα παιδιά, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνιο στη Φινλανδία όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά την οργάνωση, τη δραστηριότητα και την πνευματική πρόοδο του εκεί ποιμνίου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καρελίας και πάσης Φινλανδίας.

Ο θεσμός αυτός της ανταλλαγής ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου το 1995 με τη μετάβαση νέων από την Ομογένεια της Πόλης στη Φινλανδία, τους οποίους κάθε φορά συνοδεύει ο Μ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρας. Έκτοτε πραγματοποείται κάθε χρόνο εναλλάξ.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.6 Οκτωβρίου 2010 στις 10:55 μ.μ.

    Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας, εκλεκτός και αγαπητός φίλος και αδελφός, αποτελεί ένα από τους στενότερους και σημαντικότερους συνεργάτες του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου, αλλά και αυτού του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Ο π. Αθηναγόρας κατέχει ένα σπουδαίο και ιστορικό τίτλο, με μεγάλη ιστορία και ευθύνη. Αυτός ο Κληρικός δεν θα μπορούσε να μην είναι ο υπεύθυνος για την νεολαία, αφού ο ίδιος είναι άνθρωπος πού βρίσκεται κοντά στους νέους. Για μένα αποτελεί τιμή να με τιμά με την αγάπη και την φιλιά του, όπως βεβαίως και όλοι οι άλλοι αγαπητοί μου φίλοι κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, όπως ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος, ο Αρχιγραμματεύς, ο Υπογραμματεύς, ο Κωδικογράφος, ο Μέγας Εκκλησιάρχης, ο Μέγας Ιεροκήρυξ, ο Μέγας Σύγκελλος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος και οι λοιποί Διάκονοι, αλλά και οι λαϊκοί. Η προσευχή μας είναι ο Θεός να ενισχύει όλους τους κληρικούς και λαϊκούς της Αυλής να συνεχίζουν το μεγάλο και ευθυνοφόρο έργο τους στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails