________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/12/2010

ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Παρουσία Ιεραρχών από όλο τον κόσμο, αντιπροσωπείας της Ρωσικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας, Αρχόντων της Μητέρας Εκκλησίας, εκπροσώπων των Κοινοτήτων της Ομογενείας, και πλήθους πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και επαρχίες του Θρόνου εορτάστηκαν χθες στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησαν ο Πρέσβης στην Άγκυρα Φώτιος Ξύδας και ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειος Μπορνόβας.


Ο Αρχιεπίσκοπος Εγκορίεσκ Μάρκος, επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας, ανέγνωσε θερμό ευχετήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου. Στην αντιπροσωπεία μετείχε και η ηγουμένη της Ιεράς Μονής όπου φυλάσσεται το ιερό λείψανο της Αγίας Ματρώνας της Μόσχας.
Τμήμα του ιερού λειψάνου καθώς και ένα δεσποτικό μπαστούνι ήταν τα δώρα προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας εκ μέρους του Πατριάρχη Κυρίλλου και της Ρωσικής Αντιπροσωπείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails