________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/18/2010

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Ρεπορτάζ-φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, υποδέχθηκαν σήμερα στο Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τιμήθηκε από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της πόλης, με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.

Παρούσα στην υποδοχή και σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις για τον Πατριάρχη ήταν και η Πρέσβης της Ελλάδος στη Σόφια Δανάη - Μαγδαληνή Κουμανάκου.

Κατά την υποδοχή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βοήθεια της Βουλγαρικής Κυβέρνησης στην Ορθόδοξη Εκκλησία για την ανέγερση νέων Ναών της, σημειώνοντας ότι η Βουλγαρία έχει έναν Πρωθυπουργό ο οποίος κατανοεί την αξία της οικοδόμησης καλών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των λαών των γειτονικών κρατών, ως την μόνη οδό που θα συμβάλει στην σταθερότητα των Βαλκανίων και στο τέλος της κρίσης.


Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Μπουργκάς, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη πρόσφατα.

Ο δήμαρχος του Μπουργκάς, Ντιμιτάρ Νικολόβ, ανέφερε στην ομιλία του ότι η Κυβέρνηση και η δημοτική αρχή βοηθούν στην ανέγερση πέντε νέων Ιερών Ναών, μεταξύ των οποίων και το μεγάλων διαστάσεων έργο στην περιοχή «Meden Rudnik».
«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ, ιδιαιτέρως την ημέρα κατά την οποία ο δήμαρχος Νικολόβ εορτάζει τα γενέθλιά του. Σας εύχομαι για πολλά χρόνια να είστε δήμαρχος της πόλης με τον ίδιο ενθουσιασμό και δύναμη», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ο Ντιμίταρ Νικολόβ τόνισε ότι το Μπουργκάς είναι η πρώτη πόλη της Βουλγαρίας, στην οποία εισήχθη η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία. Αυτή τη στιγμή 2000 παιδιά εκπαιδεύονται σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, ενώ η φιλοδοξία είναι τον επόμενο χρόνο ο αριθμός τους να αυξηθεί.
Ο Δήμαρχος Ντιμίταρ Νικολόβ χάρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το τιμητικό αγαλματίδιο του προστάτη της πόλης, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ευλόγησε το νέο περικαλλή Ναό του Αγίου Βλασίου στον οποίο προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του Χριστού. Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, παρουσία του Βούλγαρου υπουργού Ντιμιτρόφ, μικρά τεμάχια λειψάνων των Αγίων Ανδρέα και Βλασίου. Να σημειωθεί ότι ο νέος Ναός ανηγέρθη με χορηγία των αδελφών Ιορδάνη και Ντίνκο Ντινέβ, εργολάβων και ιδιοκτητών ξενοδοχείων.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προανήγγειλε νέα επίσκεψή του σύντομα στην Βουλγαρία, αυτή την φορά προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως Νικολάου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails