________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/17/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την έδρα της πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Εσθονίας Thomas Hendrik Il Ves, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκε η πορεία, το έργο και η προσφορά της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας ενώ ο Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο καθώς και για τις προοπτικές επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο οποίος κατ' επανάληψιν έχει επισκεφθεί την Εσθονία στο πλαίσιο ειδικών αποστολών του Οικουμενικού Θρόνου.


«Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εδώ και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι. Στην Εσθονία έχουμε μια ισχυρή και δραστήρια Ορθόδοξη Κοινότητα και είναι εξόχως σημαντικό για όλους τους πιστούς και για την Εσθονική αντιπροσωπεία να βρισκόμαστε εδώ. Και είναι πολύ σημαντικό επίσης λόγω της ισχυρής πνευματικής ηγεσίας του Παναγιωτάτου και της ουσιαστικής υποστήριξης που προσέφερε στην Εσθονία», δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο ηγέτης αυτής της χώρας της Βαλτικής, ο οποίος προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί επισήμως την Εσθονία.


Υπενθυμίζεται ότι το 2000 ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Εσθονία ενώ το 2003 βρέθηκε στην πρωτεύουσα Ταλίν στο πλαίσιο του εν πλω Οικολογικού Συμποσίου που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την κατάσταση των υδάτων της Βαλτικής.

Ανάμεσα στα δώρα που προσέφερε σήμερα ο κ. IlVes, ξεχωριστής συμβολικής σημασίας, λόγω και των πρωτοβουλιών του Πατριάρχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος, ήταν ένα βιβλίο με φωτογραφίες από φυσικά τοπία της Εσθονίας.

Ο Εσθονός Πρόεδρος συνοδευόταν από την σύζυγο του καθώς και συνεργάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails