________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/19/2010

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ



Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ξεναγήθηκε στις σιωπηλές αίθουσες και τους άδειους κοιτώνες της από τον ηγουμενεύοντα της Μονής της Αγίας Τριάδας Μητροπολίτη Μοσχονησίων Απόστολο.
Οι δύο Προκαθήμενοι προσκύνησαν στο Ναό της Μονής και ακολούθως
ο Μοσχονησίων Απόστολος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την τιμία συνοδεία του στην αίθουσα τελετών της Χάλκης όπου βρίσκονται τα πορτραίτα Πατριαρχών, Ιεραρχών και Σχολαρχών της Σχολής.



«Ανηφορίζοντας προς την Θεολογική Σχολή της Χάλκης θεωρούσα την παρουσία μου εδώ ως μια χρεωστική παρουσία για να ανταποδώσω τα οφειλόμενα. Γνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης προς την Εκκλησία της Κύπρου, που και στις μέρες μας πολλοί Χαλκίτες θεολόγοι προσφέρουν ακόμη υπηρεσίες στην Εκκλησία της Κύπρου. Και ήρθαμε ακριβώς εδώ για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκπρόσωπο της Σχολής και να ευχηθούμε το συντομότερο δυνατόν η Σχολή να ανοίξει τις πύλες της και να δεχθεί φοιτητές και μάλιστα από την Κύπρο. Θα είναι για εμάς, όχι μόνο για το Πατριαρχείο, αλλά και για την Εκκλησία της Κύπρου ευλογία Θεού να ανοίξει η Σχολή», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην ομιλία του.
«Και εμείς πολλές φορές όταν ευρισκόμεθα με επισήμους τόσον ευρωπαίους, τόσον και από άλλες χώρες παραλληλίζουμε το θέμα της μικρής μας πατρίδος με τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και τους θέτουμε το ερώτημα : “Ποιος είναι ο κίνδυνος της μεγάλης Τουρκίας από μια μικρή Θεολογική Σχολή που δεν πρόκειται να δεχθεί πάνω από 50 με 60 φοιτητές. Μήπως αυτοί αποτελούσαν κίνδυνο για την μεγάλη Τουρκία των 70-80 εκατομμυρίων;”. Και οι περισσότεροι χαμογελούν βέβαια όταν ακούν αυτούς τους παραλληλισμούς που κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος και είπε γεμάτος αισιοδοξία: «Θέλω να πιστεύω και με την αισιοδοξία που διατηρεί – καλώς κάνει και διατηρεί ο Παναγιώτατος, η Σχολή και θα ανοίξει και θα προσφέρει πολλά όχι μόνο στο Πατριαρχείο αλλά και στις άλλες αδελφές Εκκλησίες και ιδιαίτερα αυτό το πνεύμα το γνήσιο της Ορθοδοξίας που έχει καλλιεργηθεί εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails