________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/12/2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΑΓΙΣ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το δείπνο που παράθεσε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς, στους επικεφαλής των θρησκευτικών και μειονοτικών κοινοτήτων της Κωνσταντινούπολης.


Στο δείπνο, που παρατέθηκε σε εστιατόριο της ευρωπαϊκής ακτής του Βοσπόρου, παρακάθησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αράμ Ατεσιάν, αναπληρών τον ασθενούντα Πατριάρχη των Αρμενίων, ο Αρχιραββίνος κ. Ισάκ Χαλέβα, ο κ. Γιουσούφ Τσετίν, επικεφαλής των Συροϊακωβιτών στην Τουρκία, αλλά και ο κ. Παντελής Βίγκας, εκπρόσωπος όλων των μειονοτήτων στο 15μελές Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων που εδρεύει σην Άγκυρα.
Η χθεσινή πρωτοβουλία του κ. Μπαγίς εντάσσεται στα νέα μέτρα ενίσχυσης των επαφών της τουρκικής κυβέρνησης με τις μη μουσουλμανικές μειονότητες που ζουν στη Τουρκία. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων των μειονοτήτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails