________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2010

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Την απόλυτη στήριξή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle, ο οποίος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έδρα του Πατριαρχείου στο Φανάρι.
Κατά τη διάρκεια της σαραντάλεπτης συνάντησής του με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας θέλησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ομογένεια της Πόλης, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για τις δυνατότητες επίλυσής τους.

Συζητήθηκαν το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, των ομογενειακών περιουσιών και γενικότερα θέματα που άπτονται των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

"Έχω έρθει πολλές φορές στην Τουρκία από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά πρώτη φορά έχω την τιμή να επισκεφθώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο για μένα είναι ένα μεγάλο θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο", δήλωσε ο Guido Westerwell, ο οποίος νωρίτερα είχε προσφέρει στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα αναμνηστικό δώρο από πορσελάνη.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος του προσέφερε βιβλία που αναφέρονται στην ιστορία της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά την αναχώρησή του θέλησε να ενημερωθεί για το ψηφιδωτό που κοσμεί τον χώρο υποδοχής του Πατριαρχικού οίκου και απεικονίζει την παράδοση εκ μέρους του σουλτάνου Μωάμεθ Β' προς τον πρώτο Πατριάρχη μετά την άλωση Γεννάδιο Σχολάριο του φιρμανίου με τα προνόμια προς τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη.

Πριν την αναχώρησή του από το Φανάρι, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άναψε κερί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails