________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/23/2009

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Δελτίο τύπου Δ.Σ.Ο.
Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν μέλη της νέας Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Τηλέμαχο Χυτήρη (επικεφαλής), Ιωάννη Δριβελέγκα, Μιχαήλ Τιμοσίδη και Αναστάσιο Νεράντζη, συνοδευόμενοι από τον σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρα Κώστα Μυγδάλη, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, 20 και 21 Νοεμβρίου 2009, και είχαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον οποίο και ενημέρωσαν για τις μελλοντικές δραστηριότητες της Δ.Σ.Ο.
Το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το Σισμανόγλειο Μέγαρο, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, όπου παρουσιάζεται η έκθεση, που διοργάνωσε ο Γενικός Πρόξενος κ. Βασίλειος Μπορνόβας, με θέμα: "Η Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση", η οποία συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον του Τουρκικού κοινού.
Επιπλέον, στις 21 Νοεμβρίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας παρακολούθησαν την Πατριαρχική και Συνοδική Θ. Λειτουργία για τα εγκαίνια του εορτάζοντος ανακαινισθέντος Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κωνσταντινούπολη.
Εξ’ άλλου, στην Αθήνα, έδρα της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο, 15 – 16 Δεκεμβρίου 2009, κατά την οποία θα προγραμματισθεί η υλοποίηση μιας σειράς δραστηριοτήτων όπως έχουν ήδη αποφασισθεί στην 16η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. στο Βελιγράδι τον Ιούνιο 2009. Η Διεθνής Γραμματεία θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων καθώς και με την πολιτική ηγεσία του τόπου.
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων το 1993, στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα βουλευτές, τα Κοινοβούλια των οποίων είναι μέλη του οργανισμού από την Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Η.Π.Α και Καναδά.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Σ.Ο, Γενικός Γραμματέας είναι πάντοτε Έλληνας βουλευτής ο οποίος είναι και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο.
Έδρα της Διεθνούς Γραμματείας είναι η Αθήνα και η Βουλή των Ελλήνων είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και την υποστήριξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails